Opiskelijoiden kokemuksia Kristittynä Suomessa -linjasta

Kristittynä Suomessa linjan opiskelija Wilma.

Wilma (Filippiinit)

"Olen oppinut ihan hyvin, koska ennen minä en puhu mitään. Mutta nyt minä yritän puhua koko ajan suomea."

Faiqa (Pakistan): Suomessa on kulunut kuusi kuukautta ja tulin tähän kouluun oppimaan suomen kieltä. Tykkäsin eniten hienojen ihmisten hyvistä tavoista. Siellä on tapa puhua, joka auttaa opiskelijoita oppimisessa. Kun tulin tähän kouluun, en pystynyt esittelemään itseäni suomeksi ja tänään menen ostoksille tai soitan sairaalaan ja voin puhua heidän kanssaan suomeksi.

Tästä koulusta opittu on, että ei ole väliä mihin maahan, uskontoon tai väriin kuulut. Tärkeintä on ihmisyys, hyvä käytös jättää valtavan vaikutuksen meihin.

Favour (Nigeria): Tänne kannattaa tulla, koska tämä on koulu, jossa on rauhallista. Opettajat ovat erittäin hyviä ja ystävällisiä

Hossein (Iran): Kieleni on paljon parempi kuin ennen, niin hyvä, että voin hakea työtä

Simon (Nigeria): Kun tulin Suomeen, mä rakastin olla Suomessa ja halusin ymmärtää ja puhua suomen kieltä, mutta halusin ymmärtää sitä myös kristillisellä tavalla, koska olen kristitty. Olen oppinut paljon, koska kun tulin tähän kouluun, en osannut mitään suomen kieltä.

Collette (Kamerun): Kaikki oppitunnit olivat erittäin hyviä ja tärkeää. Kiitos mahtaville opettajille.

Ildikò (Unkari): Parasta oppimisessa oli minulle se, että koulu antoi lisää tietoa. Kielikoulutuksen lisäksi he opettivat suomalaista kulttuuria, kansantapoja ja auttoivat kotouttamisessa. Kun tulin tänne syyskuussa, en puhunut tai ymmärtänyt suomea ollenkaan. Opin täällä kaiken.

Htay (Myanmar/Burma): Mä tykkään tästä, koska opiskelemme yhdessä rauhallisesti ja rehellisesti. Olen onnekas täällä ja saan soittaa kitaraa ja laulaa.

Morin (Sri Lanka): Tämä on minulle toinen kurssi, mutta nyt vasta puhun suomea. Olin ujo, mutta kurssi on auttanut minua, koska haluan opiskella myös Raamattua.

Kadar (kurdi): Luulin, että kurssi on vain suomen kieltä, mutta se antaakin menetelmän Suomen yhteiskuntaan kotoutumiseen.

Anna (Venäjä): Jos haluat löytää uusia ystäviä, oppia suomen kieltä ja kulttuuria, tämä kurssi on juuri sinulle. Nyt tiedän mikä maa Suomi on ja millaiset on suomalaiset ihmiset, koska minulla on avain – Suomen kieli!

Chief (Ghana): Nyt minä osaan puhua ja ymmärtää suomen kieltä. Olen oppinut paljon erilaista kulttuuria, koska opiskelijat tulevat eri maista.

Omer (Israel): Kurssi sopii erityisesti ihmisille, jotka haluaisivat opiskella Raamattua ja suomen kieltä läheisessä ilmapiirissä.

Richard (Kenia): Asuin Suomessa 7 vuotta ja ajattelin, että tunnen maata, mutta yllätyin, että en tiedä paljon. Suosittelen kurssia, jos haluat oppia työelämästä  Suomessa.

Masih (Afganistan): Tämä kurssi on tosi hyvin minulle, koska nyt mä tiedän, millainen uskonto on Suomessa.

Greg (USA): Olen asunut ennenkin Suomessa, mutta nyt kolmen kuukauden jälkeen voin ymmärtää ja puhua suomea paremmin kuin koskaan ennen. Pidän historiasta, koska se antaa minulle ymmärryksen suomalaisesta elämästä.

Sylvere (Ruanda): Tämä kurssi on hyvä koska opiskellaan suomen kieltä Raamatusta. Raamattu on hyvä sanakirja.

Anna (Venäjä): Jos haluat löytää uusia ystäviä, oppia suomen kieltä ja kulttuuria, tämä kurssi on juuri sinulle. Nyt tiedän mikä maa Suomi on ja millaiset on suomalaiset ihmiset, koska minulla on avain – Suomen kieli!

Onnea valmistumisesta Hossein!

Iranista kotoisin olevat Hossein kertoo kokemuksistaan Suomen Raamattuopiston Kristittynä Suomessa -linjalla opiskelemisesta. Hossein valmistui linjalta keväällä 2022.

"Lupaamme, että KS-linjalla löydät uuden identiteettisi uudessa kotimaassasi."