MISSIOMUSALINJA

Opit ymmärtämään muita kulttuureja ja viemään ilosanomaa musiikin keinoin sinne, missä sitä ei vielä tunneta.

Missiomusalinjalla

 • viet evankeliumia eteenpäin musiikin keinoin Suomessa ja ulkomailla
 • keikkailet paljon bändin kanssa
 • opiskelet musiikkia ja Raamattua asiantuntevien opettajien johdolla
 • pureudut musiikin mahdollisuuksiin lähetys- ja seurakuntatyössä

Ideasta ääneksi

Missiomusalinja toteutuu seuraavan kerran lukuvuonna 2020-2021. Missiomusalinja muodostaa bändin. Bändi saa ohjausta sekä sähköisessä että akustisessa musiikissa, painottuen folk- ja pop-tyyppiseen gospelmusiikkiin. Myös vanhempaa suomalaista hengellistä musiikkia sovitetaan kulloiseenkin keikkaan sopivaksi. Projekteina sävelletään uusia biisejä siivittämään evankeliumin sanomaa. Bändi pääsee hengellisen musiikin konkareiden kanssa tien päälle, keikkailemaan kouluihin, seurakuntiin sekä pienemmille ja suuremmille areenoille. Kevään 2021 opintoihin kuuluu kahden viikon mittainen kiertue ulkomailla.

Toinen vuoden 2014-2015 Missiomusalinjan yhtyeistä teki esiintymismatkan Japaniin ja toinen Bulgariaan sekä Etu-Aasiaan. Vuoden 2015-2016 Missiomusalinjan matka suuntautui Kirgisiaan ja Bulgariaan, kevään 2017 Venäjälle ja kevään 2018 Bulgariaan.

Opinnot Missiomusalinjalla

Missiomusalinja opiskelee osittain yhdessä musiikkilinjan kanssa musiikin teoriaa, musiikkiteknologiaa ja kristittynä muusikkona toimimista. Osittain opetus toteutetaan PK International -linjan kanssa lähetystyöhön ja kansainvälisyyteen liittyvillä tunneilla. Juurevaa raamatunopetusta tarjoilevat Raamattuopiston opettajat.

Mitä Missiomusalinjalla on enemmän verrattuna Musiikkilinjaan?

 • Oppitunteja ja projekteja lähetystyöstä ja evankelioinnista
 • Työskentelyä eri musiikkityylien parissa missiomusalinjan oman bändin kanssa
 • Enemmän keikkoja
 • Ulkomaankiertue

Mitä Missiomusalinjalla on samanlaista kuin Musiikkilinjalla?

 • Reilusti kristillinen meininki
 • Yhteissoiton riemu
 • Ryhmähenkeen panostaminen
 • Useita samoja oppiaineita, mm. musiikin eri tyylit, muusikon käytännön taidot, kristittynä musiikin maailmassa-kurssi, musiikin teoria

Vastaava opettaja

Muusikko Mikko Nikula

Mikko Nikula
musiikkilinjan vastaava opettaja
p. 0500 689 662
mikko.nikula@sro.fi

Opintojen kustannukset

Hintaan kuuluu koko musiikkilinjan runsas opetustarjonta sisältäen henkilökohtaisen pääinstrumentin opetuksen.

410 € / kk (sisältää opetuksen ja lounaan)
495 € / kk (sisältää opetuksen, asumisen opiston asuntolassa ja täysihoidon)

Lisäinstrumentin yksityistunnit noin 90 € / kk. Missiomusalinjalla tulee lisäksi 500-700€ lisähintaa vuodessa ulkomaankiertueen kuluihin.

Hinnat koskevat myös Musiikkilinja plussaa sekä musiikintuotannon suuntautumisvaihtoehtoa.

Opintoihin voi hakea Kelalta toisen asteen opintotukea. Työtön voi hakea koulutukseen tukea vaihtoehtoisesti TE-toimiston kautta, ks. omaehtoinen koulutus.

Huomio majoituksesta:

Kansanopiston asuntolassa opiskeleminen on sidoksissa opiskeluun. Se ei perustu vuokrasopimukseen, vaan kansanopiston linjalle hyväksytty opiskelija tekee opistoon tullessaan Raamattuopiston kanssa asumissopimuksen. Asuntolassa asumiseen saa Kelalta opintotuen asumislisää. Sitä voi hakea hyväksymistodistuksen kanssa opintotuen yhteydessä. Asumissopimuksessa opiskelija ilmoittaa myös osoitteen, johon hän menee asuntolasta viikonloppuisin aina, kun siihen velvoitetaan: luovutusviikonloppuina, etäopiskeluviikoilla, joululomalla ja pääsiäislomalla. Osoite voi olla esimerkiksi vanhempien tai sukulaisen luona. Opiskelija muuttaa pois asuntolasta myös silloin, kun tartuntalain voimalla aluehallintovirasto määrää vapaan sivistystyön oppilaitosten tilat suljettaviksi. Asuntolaan ei voi jäädä asumaan, kun määräys astuu voimaan, joten opiskelijalla tulee olla vaihtoehtoinen osoite muualla.

Hakeminen

Hakemusten perusteella kutsumme haastatteluun ja antamaan soitto- / laulunäytteen. Aikoja voidaan sopia joustavasti. Samalla hakemuksella voi hakea myös musiikkilinjalle. Missiomusalinjalle voidaan ottaa rajallinen määrä eri instrumenttien soittajia ja laulajia.

Musiikkilinjalle taas voimme ottaa enemmän saman soittimen soittajia ja laulajia, koska kokoonpanoja on musiikkilinjalla enemmän.

Opiskelijatarinat

Suomen Raamattuopiston musiikkilinjan bändi

Musiikkilinjan opiskelijat Mikko, Sanna ja Petri kertovat omat kasvutarinansa muusikkoina kehittymisestä.

Esittelyssä: Missiomusalinja

Musalinjan ja Missiomusalinjan arki on täynnä soittoa, laulua ja intensiivistä opiskelua.

Kuitenkin meininki on rento ja luovuus saa kukoistaa. Linjojen sydän on Tusculum-niminen idyllinen puuhuvila, jossa suurin osa opetuksesta tapahtuu. Siellä soi niin pop kuin irkkumusiikkikin, välillä päät sauhuavat teoriatehtäviä pähkäillessä. Studiossa opiskellaan ääniteknologiaa ja äänitetään musalinjan levy.

Hakuaika syyslukukaudelle päättyy 10.8.2020. Lähetä hakemuksesi jo nyt!