MUSIIKIN TUOTTAMISEN LINJA

Suomen Raamattuopiston Musiikin tuottamisen linja on sinun kiitoratasi tuottajan, biisinkirjoittajan, DIY-artistin tai tietokoneella musiikkia tekevän taiturin urapolulla!

Tuottajalinja on tarkoitettu sinulle, joka nautit musiikillisten ideoiden pohtimisesta, kokeilemisesta ja toteuttamisesta. Tarjoamme kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa: tuottaminen, laulunkirjoitus ja tietokoneella tehtävä musiikki - tai kaikki nämä yhdistävä DIY-artistius.  Hae nyt mukaan lukuvuodeksi 2024-2025! Hakuaikaa on 19.8. saakka. Voit myös aloittaa opiskelut kesken syksyn ja jatkaa kevääseen.

Tuottaminen, laulunkirjoitus ja DIY-artistius

Tuottajaopiskelijana opit ottamaan haltuun musiikin tekoprosessin kaikki osa-alueet ja tarkastelemaan musiikin tekemistä kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista. Opit äänittämään ja muokkaamaan ääntä, työskentelemään muusikoiden kanssa ja antamaan palautetta. Opit tekemään studiossa niitä esteettisiä ratkaisuja, jotka lopulta määrittelevät sen, onko biisi hitti vai huti.

Tuottajakoulutuksesta vastaa monipuolinen musiikintekijä Sakari Heikkilä, jolla on yli 17 vuoden kokemus omien projektien ja muiden artistien tuottamisesta, studiossa sekä kotioloissa. Heikkilän erityisosaamista on ns. DIY-artistius, jossa artisti kirjoittaa, äänittää, tuottaa, miksaa ja julkaisee omat biisinsä itse. Tuottamisen lisäksi Sakari kirjoittaa ammatillisesti biisejä mm. Aasian markkinoille.

Sakari opettaa myös laulunkirjoitusta, joten jos olet laulaja-lauluntekijä, topliner, tuottaja tai näiden yhdistelmä, niin tervetuloa tunneille. Tuntien päämääränä on tehdä sinusta juuri se lauluntekija kuka olet ja rohkaista jakamaan teoksesi maailmalle.

Sakarin tekemisiin voit tutustua täältä:
https://www.instagram.com/sakariheikkila/

https://www.servantmusic.fi/

 

Tietokoneella tehtävä musiikki

Tietokoneella tehtävä musiikki ei ole rajoittunut tiettyyn genreen tai tyyliin: olipa lempi musatyylisi mikä tahansa, tietokonetta voi hyödyntää siinä. Työskentely tapahtuu enimmäkseen midiympäristössä erilaisia äänikirjastoja ja plugareita käyttäen. Opintojen aikana opit erilaisia säveltämisen keinoja ja pääset luomaan omaa musiikkia.

Pelimusiikin opinnoissa saat moninpuolisesti eväitä pelimusiikin tekemiseen. Opintojen aikana opetellaan säveltämään erilaisiin peleihin ja pelitilanteisiin sopivaa musiikkia, tutustutaan erilaisiin musiikinteko-ohjelmiin ja tutkitaan yhdessä keinoja, joilla päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Olipa sitten toiveenasi tehdä chip-musaa tai eeppistä orkesterimusiikkia, musiikintuottamisen linjalla tämä onnistuu!

Elokuvamusiikin opinnoissa sukelletaan säveltämisen salaisuuksiin perehtymällä musiikilliseen tarinankerrontaan, pohditaan musiikin roolia elokuvassa ja opetellaan luomaan tunnelmia musiikin avulla. Opintojen aikana opit luomaan melodioita ja harmonioita, opit luomaan jännitteitä ja välittämään tunteita musiikin avulla.

Tietokoneella tehtävän musiikin opetuksesta vastaa Kari Sirén.

Ideasta ääneksi

Opintojen pääpaino on omien projektiesi edistämisessä. Musiikkilinjan yhtyetunneilla opit yhteissoiton merkitystä osana tuotantoa ja muilla yhteisillä tunneilla opit valmiuksia niin musiikin teoriassa kuin elämäntaidoissa. Uutuutena on tuottajille ja biisintekijöille tarkoitettu tuotantobändi, jossa pääset työstämään omia biisejäsi yhdessä muiden kanssa. Saat palautetta omista biiseistäsi ja tuotannoistasi myös yhteisillä biisipreppaustunneilla. Tukenasi on kannustava yhteisö, ajantasainen musiikkiteknologia ja musiikin tuottamisen huippuammattilainen, joka antaa säännöllistä palautetta tuotantoprojektin jokaisessa vaiheessa. Opintojen sisältöön kuuluvat äänitys- ja äänenkäsittelyohjelman käyttäminen, mikrofonien käyttö ja erilaisten äänilähteiden mikitys, sämpläys, MIDI-instrumenttien käyttö ja miksaus.

Raamattuopistolla opiskelet tuottamista ja oman musiikin luomista rauhassa omista lähtökohdistasi käsin, innostavassa ja turvallisessa oppimisympäristössä. Kristinusko on kaikessa opetuksessa luontevasti läsnä.  Raamattuopiston tuottajaopiskelijoita ei pyritä pakottamaan yhteen muottiin, vaan lähtökohdaksi otetaan jokaisen omat henkilökohtaiset tavoitteet ja musiikilliset mieltymykset. Ammattitason studion rajaton käyttö kuuluu opiskelun hintaan.

Musiikin tuottamisen opettaja

Sakari

Sakari Heikkilä

Tietokoneella tehtävän musiikin opettaja

Kari Siren

Kari Sirén

Opiskelijakortti

Kaikki yli 8. viikkoa opiskelevat ovat oikeutettuja opiskelijakorttiin.

>>Tutustu opiskelijakortti vaihtoehtoihin<<

> Opit studiotyöskentelyä, äänittämistä ja äänenkäsittelyä.

> Tutustut musiikkiteollisuuden rakenteisiin ja käytäntöihin.

> Opit verkostoitumaan.

> Opit toteuttamaan päässäsi soivat musiikki-ideat äänitteeksi, jota muutkin haluavat kuunnella.

Opintojen kustannukset

Hintaan kuuluu koko musiikkilinjan runsas opetustarjonta sisältäen henkilökohtaisen pääinstrumentin opetuksen.

415 € / kk (sisältää opetuksen ja lounaan)
497 € / kk (sisältää opetuksen, asumisen opiston asuntolassa ja täysihoidon)

Hinnat ilman henkilökohtaista instrumenttiopetusta:

345 € / kk (sisältää kaiken muun opetuksen ja lounaan)
427 € / kk (sisältää kaiken muun opetuksen, asumisen opiston asuntolassa ja täysihoidon)

Lisäinstrumentin yksityistunnit

Syksy 2023 92 € x 4 kk (13 x 30 min tunnit)

Kevät 2024 84 € x 5 kk (15 x 30 min tunnit)

Hinnat koskevat myös Musiikkilinja plussaa sekä Musiikin tuottamisen linjaa.

Opintoihin voi hakea Kelalta toisen asteen opintotukea. Työtön voi hakea koulutukseen tukea vaihtoehtoisesti TE-toimiston kautta,  ks. omaehtoinen koulutus.

 

Hakeminen

Musiikin tuottamisen linjalle haetaan täyttämällä Musiikkilinjan hakulomake. Merkitse kohtaan, jossa kysytään instrumenttiopetuksesta, että tahdot opiskella musiikin tuottamista, laulunkirjoitusta tai peli-/elokuvamusiikkia.

Laulu- tai soittonäytteen sijaan lähetä liitteeksi jokin biisi, jota olet tuottanut tai säveltänyt.

Jos olet aivan alussa etkä vielä ole tuottanut mitään, voit lähettää tavanomaisen soitto- tai laulunäytteen.

Opiskelijatarinat

Suomen Raamattuopiston musiikkilinjan bändi

Musiikkilinjan opiskelijat Mikko, Sanna ja Petri kertovat omat kasvutarinansa muusikkoina kehittymisestä.

Esittelyssä: Musiikin tuottamisen, laulunkirjoituksen ja DIY-artistiuden opiskelu

Käytössäsi on Raamattuopiston ammattitasoinen studio, josta löytyy:

  • Logic Pro X -, Reaper- ja Ableton Live -ohjelmistoilla varustettu Mac
  • äänitystila
  • tarkkaamo
  • iso liuta erilaisia ammattitasoiseen äänittämiseen soveltuvia mikrofoneja ja soittimia.

Monet Suomen Raamattuopiston musiikkilinjoilla opiskelleet ovat päässeet jatkamaan opintojaan esimerkiksi konservatoroiden ammattilinjoilla. Linjalle ovat tervetulleita myös ne, joiden tähtäimessä eivät ole musiikin ammattiopinnot.

Esittelyssä: Pelimusiikin tekeminen

Lähetä hakemuksesi nyt!