Opiskelijoiden kokemuksia Musiikkilinjasta

Monet Suomen Raamattuopiston musiikkilinjalla opiskelleet ovat päässeet jatkamaan opintojaan esimerkiksi konservatoroiden ammattilinjoilla. Linjalle ovat tervetulleita myös ne, joiden tähtäimessä eivät ole musiikin ammattiopinnot.

Mikko, Sanna ja Petri kertovat kuinka he ovat Musiikkilinjalla kehitättäneet taitojaan muusikkoina, saaneet soittokavereita ja olleet valmiimpia musiikin jatko-opintoihin. Lue lisää opiskelijoiden tarinoita täältä.

Mikko Malmivaara

Mikko Malmivaara

"Ylioppilaskirjoitusten jälkeen elämässäni oli tyhjiö. Kuulin musalinjasta viikkoa ennen hakuajan päättymistä ja aluksi koko homma kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Lukioaikana hiipunut kiinnostus musiikkia ja uskonasioita kohtaan sai musalinjalla uuden nosteen. Linjan mahtava yleismeininki syntyi yhteydestä Jumalaan ja muihin kristittyihin.

Musalinjan jälkeen pääsin ensi yrittämällä Helsingin Pop & Jazz Konservatorioon opiskelemaan kitaransoittoa. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman musalinjaa. Nykyään työskentelen opintojeni ohessa muusikkona. Musalinjalta saamani hengellinen ja musiikillinen sisältö on auttanut minua selviytymään tilanteissa, joihin olen myöhemmin törmännyt soittaessani korkean profiilin artistien yhtyeissä."

Sanna Virta

Sanna Virta

"Lukion jälkeen en tiennyt mitä tekisin elämässäni. Ystäväni kertoi minulle musalinjasta ja se kuulosti mielenkiintoiselta. Erityisesti yhteissoitto kiinnosti, sillä se oli itselleni täysin uusi juttu. Musalinjalla sain uutta musiikillista osaamista. En esimerkiksi koskaan uskonut, että voisin oppia säveltapailua. Sain rohkeutta esiintymiseen ja nykyään uskallan olla oma itseni, mikä vaikuttaa positiivisesti kaikkeen mitä teen. Tätä kautta sain myös uskallusta kokeilla uusia asioita, vaikka en etukäteen tiedä osaanko niitä tehdä.

Musalinjan aikana koin valtavaa hengellistä kasvua ja sain monia uskovia ystäviä."

Petri Kammonen

Petri Kammonen

"Tulin musalinjalle kun työsopimus loppui enkä tiennyt mitä tekisin. Olin tullut uskoon muutamaa vuotta aikaisemmin, kun pitkän päihdekierteen jälkeen päädyin kristilliseen hoitokotiin. Joskus mietin, että olenko oppinut mitään musalinjan aikana. Kuitenkin kun vertaan osaamistani lähtötasoon huomaan, että olen kehittynyt valtavasti. Linjan hengellinen anti on haastanut minua puntaroimaan uskoani sekä miettimään sitä miksi uskon niin kuin uskon. Musalinjan aikana minulla on ollut mahdollisuus miettiä mitä aion tehdä tulevaisuudessa. Vielä minulla ei ole tarkkaa suunnitelmaa, mutta minua kiinnostavat nuorisotyö sekä hoitoala.

Ehkä suurin apu on ollut siitä, että kun en ole pitkään aikaa käynyt mitään kouluja, niin musalinjalla olen saanut uudelleen opetella luokassa työskentelyä ja ihmisten kanssa toimimista opiskeluympäristössä."

Tule musiikkilinjan kaveriksi!

Niin kuin kaikki kaverit – mekin pidämme jatkossa yhteyttä toisiimme Facebookissa, meileillä ja kirjeitse. Toisinaan voimme tavatakin tilaisuuksissa, joissa me musalinjalaiset esiinnymme.

Kaverina haastamme sinut erityisesti rukoilemaan musalinjalaisten puolesta. Antamalla taloudellista tukea mahdollistat sen, että joka vuosi kymmenet nuoret voivat aloittaa opinnot musalinjalla. Toimintamme kuluista nimittäin n. 40 % katetaan lahjoituksin.

Lisätietoa musalinjankaverit@sro.fi tai musalinjan opeilta, joihin saat parhaiten yhteyden keskuksen kautta p. 09 5123 910.

Musiikkilinja Maata näkyvissä tapahtumassa