5 syytä tulla Musiikkilinjalle

Viisi syytä tulla Raamattuopiston Musiikkilinjalle

1. Rohkaiseva ja kannustava ilmapiiri

Oletpa sitten vasta löytänyt kiinnostuksesi musiikkia kohtaan tai käynyt soittotunneilla vaikka kolmevuotiaasta asti, innostunut musateknologiasta tai klassisesta musiikista, soittanut aiemmin bändissä tai et, täällä on paikka juuri sinulle. Jokainen linjalla on yhtä arvokas. Raamattuopisto on hyvä paikka oppia uutta itsestä ja omista lahjoista sekä iloitsemaan muiden kyvyistä. Yleinen rohkaisemisen ilmapiiri sekä toisten kannustaminen luovat turvallisen ja rennon oppimisympäristön, jossa jokainen saa omalla paikallaan harjoitella valitsemaansa instrumenttia omana itsenään, ilman kilpailua tai ulkopuolelta asetettuja paineita.

 

2. Lukemattomat oppimismahdollisuudet

Musalinjalla pääset opiskelemaan monipuolisesti taitavien opettajien johdolla. Opetus on laadukasta, ja kehittyä voi juuri niin paljon kuin itse haluaa. Teoriaopinnoissa sekä soittotunneilla huomioidaan jokaisen lähtötaso, ja tuntien sisällöt suunnitellaan sen mukaan. Innokkaat voivat opiskella pidemmälle, mutta halutessaan saa keskittyä aivan perusteisiin. Valinnaisia aineita löytyy sävellyksestä ilmaisutaitoon ja kamarimusiikista lauluyhtyeisiin, ja halutessasi sinulla on mahdollisuus perustaa bändejä tai muita proggiksia vapaa-ajalla.

Musalinjalla pyritään antamaan mahdollisuus myös erikoisempien soitinten opiskeluun. Opetusta on annettu mm. tinapillin, harmoonin ja busukin soittoon sekä rappiin ja studiotyöskentelyyn. Jokainen opiskelija kuuluu sekä rock- että folk-bändiin, ja tunneilla käydään läpi runsaasti eri musiikkityylejä.

 

3. Kosolti kokemusta

Bändi- ja soittotunneilla treenataan soittoa yhdessä ja erikseen. Lahjat pistetään likoon Raamattuopiston talentti-illoissa sekä lähiseurakuntien järjestämillä pienemmillä keikoilla. Esiintymisen lisäksi niistä kertyy arvokasta kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Muutenkin vuoden aikana syntyy kontakteja useisiin samanhenkisiin kristittyihin muusikoihin, joiden kanssa yhteismusisointi voi jatkua vielä paljon musalinjan jälkeenkin.

 

4. Keskeinen sijainti

“Täältä on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle, paitsi sinne minne on huonot kulkuyhteydet”, kertoo musalinjan vetäjä Mikko Nikula. Ja tottahan se on. Sijainti pääkaupunkiseudulla Helsingin läheisyydessä mahdollistaa matkustamisen eri puolille Suomea, sekä tuo kaiken tarvittavan lähelle. Siitä huolimatta Kauniaisissa saa kuitenkin olla suhteellisen rauhassa. Täällä on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja aivan opiston läheisyydessä sijaitsee parin kilometrin mittainen lammen lenkki.

 

5. Lähemmäksi Jumalaa

Musalinjalla usko on suuressa roolissa. Tunneilla pohditaan mitä on olla kristittynä musiikin maailmassa, ja mitä Raamattu oikeastaan kertoo taiteista tai omien lahjojen käyttämisestä. Tarjolla on Raamattuluentoja eri aiheista, ja linjalla on vuosien saatossa käynyt useita kristittyjä muusikkoja kertomassa kokemuksiaan työstään. Muutenkin kristittyjen yhteys ja kristilliset arvot ovat vahvasti läsnä opiston arjessa. Yhteinen usko ja musiikki luovat vahvan siteen opiskelijoiden välille, ja moni onkin löytänyt linjalta elämäänsä pysyviä ihmissuhteita. Musalinjan aikana solmittu ystävyys kantaa, ja jotkut ovat löytäneet itselleen jopa elämänkumppanin.

Tänne ovat tervetulleita kristityt eri kirkkokunnista mutta myös ne, joilla ei välttämättä ole sen kummempaa seurakuntataustaa. Ei paineita.

 

BONUS: Missiomusalinja

Jos haluat musalinjaan vielä jonkin ekstraripauksen, on mahdollista miettiä missiomusalinjaa. Se sisältää saman ilmapiirin ja kristittyjen yhteyden, mutta tarjoaa vielä enemmän keikkakokemusta ja mahdollisuuden nähdä mitä musiikin kautta tehtävä lähetystyö voi olla Suomessa ja muualla maailmalla. Missiomusalinja opettaa millaista on elää ja toimia osana vakituisempaa bändiä.

Hakuohjeet löytyvät täältä.

Teksti: Lukuvuoden 2016-2017 assarit PekkaTuomas ja Saana

Tule musiikkilinjan kaveriksi!

Niin kuin kaikki kaverit – mekin pidämme jatkossa yhteyttä toisiimme Facebookissa, meileillä ja kirjeitse. Toisinaan voimme tavatakin tilaisuuksissa, joissa me musalinjalaiset esiinnymme.

Kaverina haastamme sinut erityisesti rukoilemaan musalinjalaisten puolesta. Antamalla taloudellista tukea mahdollistat sen, että joka vuosi kymmenet nuoret voivat aloittaa opinnot musalinjalla. Toimintamme kuluista nimittäin n. 40 % katetaan lahjoituksin.

Lisätietoa musalinjankaverit@sro.fi tai musalinjan opeilta, joihin saat parhaiten yhteyden keskuksen kautta p. 09 5123 910.

Musiikkilinja Maata näkyvissä tapahtumassa