Musiikkilinja keikalla Maata Näkyvissä -tapahtumassa
Musiikkilinja keikalla Maata Näkyvissä -tapahtumassa marraskuussa 2019

Haluaisitko Musiikkilinjan teille keikalle?

Miksi juuri Musiikkilinja?

Suomen Raamattuopisto on kansanopisto, ja musiikkilinjalaiset tulevat tänne opiskelemaan musiikkia. Keikkailu on keskeinen osa muusikon arkea, ja tahdomme Musiikkilinjalla tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuden nähdä ja kokea keikkailu osana opintoja. Keikkailu on loistava mahdollisuus soveltaa opittu käytäntöön ja palvella omilla lahjoilla.

Opiskelijat eivät ole ammattilaisia, vaan vasta harjoittelevat keikkailuun liittyviä käytännöntaitoja. Siksi vastuumme opiskelijoita kohtaan on tarjota turvallisia ja selkeitä keikkoja, joilla he saavat harjoitella omien lahjojensa käyttämistä. Vastuumme keikkojen järjestäjiä kohtaan puolestaan on tarjota laadukasta ja asiaankuuluvaa sisältöä, ja siksi asetamme keikoille tietynlaiset raamit.

Millaisia keikkoja teemme?

Niputimme erilaiset keikkamahdollisuudet kolmeen kategoriaan, joista kaksi ensimmäistä on toteutettavissa tunnin ajomatkan säteellä Kauniaisista:

Pikkukeikat

4-7 kappaletta, joista max 4 esittävää kappaletta ja loput yhteislaulujen säestystä. Sopii esimerkiksi erilaisiin Sanan ja rukouksen iltoihin, raamattuopetusten yhteyteen tai yksityisjuhliin, esimerkiksi syntymäpäiville.

Messun säestäminen

Vuosien varrella Musalinja on ollut säestämässä messuja eri seurakunnissa, mm. Luther-kirkossa, Filia-messussa, ja Helsingin vanhassa kirkossa. Messut valmistellaan yleensä jonkun vetäjän tai assistentin johdolla, joka saattaa tarpeen mukaan tulla myös soittamaan. Musalinjan varastoista löytyy erilaisia sovituksia niin virsiin kuin uudempiinkin hengellisiinkin lauluihin, ja sovittaessa myös liturgioiden säestäminen onnistuu. Alustava hintapyyntö 200-400 € + matkat, hinnasta voidaan toki neuvotella.

Missiomusalinjan konsertit

Missiomusalinja on pienempi ja vakituisempi bändi, joka kiertää vuoden aikana keikoilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Nimensä mukaan Missiomusalinja pohtii lähetystyötä, omaa lähetyskutsuaan ja musiikin roolia lähetystyössä. Konsertit pyörivät samojen teemojen ympärillä, ja kappaleiden välissä nuoret kertovat omista kokemuksistaan. Missiomusalinjan voi tilata keikoille eri puolille Suomea, alustava hintapyyntö on 300€ + matkat. Hinnasta voidaan kuitenkin neuvotella, ja järjestäjä voi esittää toiveita myös sisällön suhteen.

Lisäksi...

Edellä mainittujen lisäksi Musiikkilinjan opiskelijoita on ollut mm. erilaisissa houseband-tehtävissä, säestämässä messua vankilassa, osana yhteisvastuukonserttia ja säestämässä Maata Näkyvissä –festareiden perjantain iltamessua. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja ehdota, vaikka keikkaidea olisikin ehdotettujen kategorioiden ulkopuolelta!

Milloin keikkoja tehdään/ milloin niistä kannattaa sopia?

Musiikkilinja tekee keikkoja lokakuun alusta aina huhtikuun loppuun saakka, mieluiten arkipäivinä. Myös viikonloppukeikkoja voidaan silloin tällöin tehdä, etenkin missiomusalinjan yhtyeen kanssa. Pyrimme ottamaan vastaan meille tarjotut keikat, ja vastaamme keikkapyyntöihin viikon sisällä. Toiveenamme on, että keikkapyynnöt lähetettäisiin meille viimeistään kuukautta aiemmin, jotta ehdimme rakentaa järjestäjän toiveita vastaavan keikkakokonaisuuden rauhassa. Joissakin tilanteissa voimme ottaa keikkoja vastaan myös tätä lyhyemmällä varoitusajalla, mutta toivomme järjestäjien olevan liikkeellä ajoissa.

Mitä mainita keikkapyynnön yhteydessä?

Tilaisuuden aihe/luonne ja arvioitu kesto. Paikalle saapuvien opiskelijoiden on hyvä tietää, kuinka paljon aikaa heidän tarvitsee kokonaisuudessaan varata keikalle ja millaiselle keikalle he ovat tulossa. Tarvitaanko Musiikkilinjaa säestämään yhteislauluja tilaisuuden eri vaiheissa? Onko tarkoituksena esittää tilaisuuden alussa kolme kappaletta ja lähteä sitten pois? Tuleeko aikaa varata useampi tunti vai riittääkö musiikki tilaisuuden alussa tai lopussa?

Kappaleiden valinta. SRO:lla laulukirjoina käytetään lähinnä Viisikielistä ja virsikirjaa, ja on musiikkilinjalaisten kannalta helpointa, jos tilaisuuden kappaleet voidaan valita näistä kahdesta. Yhteislauluja säestämään tulevat opiskelijat voivat sovittaessa tuoda mukanaan laulukirjoja.  Esityskappaleita valittaessa Musiikkilinjalla on oma lista, josta opiskelijat valitsevat kappaleet tilaisuuden aiheen ja luonteen huomioiden. Jos järjestäjällä on toiveita kappalevalintojen suhteen, pyydämme kertomaan ne mielellään heti keikkapyyntöä tehdessä, mutta viimeistään kahta viikkoa ennen keikkaa.

Kokoonpano. Pikkukeikat tehdään perinteisesti noin 3-5 opiskelijan voimin, ja Missiomusalinjan bändiin kuuluu vuodesta riippuen noin 4-7 henkilöä. Messuja tai muita suuritöisempiä tilaisuuksia/tapahtumia varten on kuitenkin mahdollista järjestää suurempia kokoonpanoja, ja esimerkiksi Maata Näkyvissä –festareiden messu toteutettiin koko Musiikkilinjan voimin.

Tekniikka. Musiikkilinjalla on omia äänentoistolaitteita, ja opiskelijat voivat tarvittaessa tuoda niitä mukanaan keikkapaikalle. Keikkapyynnön yhteydessä toivomme järjestäjältä tietoa siitä, millainen on keikkatila, onko keikkapaikalla mahdollisesti oma äänentoistokalusto sekä tieto siitä, löytyykö paikalta valmiiksi joitakin soittimia (kuten piano, rummut) vai tuovatko opiskelijat kaiken mukanaan.

Matkat ja osoite. SRO:lla on käytössään autoja, ja pääkaupunkiseudulla keikalle voidaan kulkea myös julkisia liikennevälineitä käyttäen. Toivomme järjestäjän maksavan matkakorvaukset. Vaihtoehtona on se, että järjestäjä sopii jonkun hakemaan keikkailijat SRO:lta (Helsingintie 10, Kauniainen) ja tuomaan heidät keikan jälkeen takaisin.

Ruokailu. Musiikkilinjalaisille tarjotaan opistolla mahdollisuus lounaaseen ja päivälliseen. Jos opiskelijat joutuvat keikan ajankohdan vuoksi jättämään ruokailuja väliin, toivoisimme, että keikan tilaaja järjestäisi heille ruokailumahdollisuuden. (Koskee yleensä lähinnä Missiomusalinjan konsertteja.)

Yhteydenotot:

musalinjakeikat@sro.fi

Musiikkilinjan konsertti

Tule musiikkilinjan kaveriksi!

Niin kuin kaikki kaverit – mekin pidämme jatkossa yhteyttä toisiimme Facebookissa, meileillä ja kirjeitse. Toisinaan voimme tavatakin tilaisuuksissa, joissa me musalinjalaiset esiinnymme.

Kaverina haastamme sinut erityisesti rukoilemaan musalinjalaisten puolesta. Antamalla taloudellista tukea mahdollistat sen, että joka vuosi kymmenet nuoret voivat aloittaa opinnot musalinjalla. Toimintamme kuluista nimittäin n. 40 % katetaan lahjoituksin.

Lisätietoa musalinja@sro.fi tai musalinjan opeilta, joihin saat parhaiten yhteyden keskuksen kautta p. 09 5123 910.

Musiikkilinja Maata näkyvissä tapahtumassa