Tervetuloa teologi!

Perusta-lehden teologiset opintopäivät 2021 mainos

Kristinusko on parasta

Perusta-lehden teologiset opintopäivät 3.-5.1.2022

Tänä päivänä monet pitävät kristinuskoa lähinnä historiallisten vääryyksien aiheuttajana ja sorron välineenä. Se on pahoin vääristynyt kuva. Kristinusko on parasta, mitä maailmalle on tapahtunut ja se on parasta, mitä jokaiselle yksilölle voi tapahtua. Perusta-lehden teologipäivillä pohdimme kaikkea sitä hyvää, jota kristinusko on tuonut niin yksilöille, yhteisöille kuin yhteiskunnillekin.

Päivien pääluennoitsija on etäyhteyksin australialainen John Kleinig (TT, FT), joka luennoi eri näkökulmista kristinuskon tuottamasta ilosta. Hän toimi ennen eläköitymistään 27 vuotta Australian luterilaisen opiston lehtorina Adelaidessa ja vieraili luennoitsijana myös lukuisissa yliopistoissa ja seminaareissa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Kaakkois-Aasiassa ja Etelä-Afrikassa. Hän on koulutukseltaan VT:n eksegeetti, mutta on tutkimuksissaan perehtynyt lisäksi jumalanpalvelukseen ja luterilaiseen spiritualiteettiin.

Yleisluennoilla saamme laajan kattauksen kiinnostavia ja ajankohtaisia teemoja kotimaisilta asiantuntijoilta. Historioitsija Teemu Keskisarja puhuu siitä, mitä hyvää kristinusko on tuonut Suomelle. Hänen lisäkseen luennoimassa ovat muun muassa piispa Jari Jolkkonen, professori Antti Laato sekä väitöskirjatutkija Soili Haverinen. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Teologiset opintopäivät järjestetään hybriditapahtumana. Ne, jotka eivät pääse paikan päälle Kauniaisiin, voivat osallistua tapahtumaan verkossa. Opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on myynnissä laaja valikoima kristillistä ja teologista kirjallisuutta.

Etäosallistuminen Teologisille opintopäiville

Kurssimaksu on 89 € ja sillä katetaan luentopalkkioista ja striimaamisesta aiheutuvia kuluja. Kurssimaksua ei voida pilkkoa pienempiin osiin ja siksi osallistuminen vain yhteen päivään ei ole teknisesti mahdollista.

Etäosallistujan ilmoittautuminen on auki 19.1. saakka, sillä tallennettujen luentojen katseluaika on 6.-20.1. Ilmoittautuneille lähetetään myös erillinen etätehtävä opintopäivien luentoihin liittyen.

Osallistuminen tapahtuu LIVE-sivun kautta. Striimi-ikkunan alla on myös Chat-ruutu, joka mahdollistaa keskusteluun osallistumisen muiden etäosallistujien kanssa. Käytäthän keskustelussa koko nimeäsi. LIVE ja Tallenteet -sivut on suojattu salasanalla.

Ilmoittautuneille lähetetään tunnukset etäosallistumiseen to 30.12. Tämän jälkeen saapuville ilmoittautuneille lähetetään tunnuksia joka arkipäivä.

Tervetuloa mukaan!

Teologiset opintopäivät kaikille teologiasta kiinnostuneille

Vuoden 2022 Teologiset päivät järjestetään jälleen poikkeusoloissa hybriditapahtumana 3.-5.1.2022 teemalla "Kristinusko on parasta". Opintopäiville voi osallistua paikan päällä Kauniaisissa tai kotoaan käsin. 

Teologipäivillä keskitytään kristinuskon tuomiin hyviin asioihin, sillä monet tänä päivänä pitävät kristinuskoa lähinnä historiallisten vääryyksien aiheuttajana ja sorron välineenä. Pääluennoitsija, australialainen John Kleinig (TT, FT), luennoi eri näkökulmista kristinuskon tuottamasta ilosta. Historioitsija Teemu Keskisarja puhuu siitä, mitä hyvää kristinusko on tuonut Suomelle. Hänen lisäkseen luennoimassa ovat muun muassa piispa Jari Jolkkonen, professori Antti Laato sekä väitöskirjatutkija Soili Haverinen. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Teologiset opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Tapahtuman järjestää teologinen aikakausijulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

Lämpimästi tervetuloa opintopäiville!

Vuoden 2021 Teologiset opintopäivät mediassa