Tervetuloa teologian ystävä!

Raamattuopisto 2024 Top Oedsinger Teksti 1200x628

Kristillinen ihmiskuva

Perusta-lehden teologiset opintopäivät Suomen Raamattuopistossa 3.-5.1.2024

Kristillinen ihmiskäsitys on voimakkaasti haastettuna. Määritteleekö ihminen itsensä sellaiseksi kuin haluaa? Onko ihmiselämällä tarkoitusta? Onko olemassa kaikkia sitovaa moraalia? Perusta-lehden teologipäivillä käsittelemme kristillistä antropologiaa ajankohtaisten kysymysten valossa.

Päivien pääluennoitsija on ruotsalainen Olof Edsinger, joka toimii Ruotsin evankelisen allianssin pääsihteerinä. Hänen luentonsa käsittelevät seksuaalimoraalia, identiteettiä, kirkkoa ja postmodernismia. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, joista on suomennettu mm. Sodat Raamatussa, Siunattu antaminen ja Tuomio – evankeliumin unohdettu ulottuvuus.

Yleisluennoilla saamme laajan kattauksien kotimaisten asiantuntijoiden ajatuksia päivien teemasta. Ihmiskäsityksestä puhumassa ovat eri näkökulmista STI:n pääsihteeri Soili Haverinen ja dosentti Sammeli Juntunen. Vanhan testamentin ja varhaisen kirkon ihmiskäsitykseen johdattavat professori Antti Laato ja dosentti Anni Maria Laato. Luennoimassa ovat myös professorit Miikka Ruokanen ja Jouko Talonen sekä kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Hanna Salomäki. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, dogmatiikkaan, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on myynnissä laaja valikoima kristillistä ja teologista kirjallisuutta.

Tapahtuman järjestää teologinen aikakausijulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Kurssimaksu on 91 €. Eläkeläisille kurssimaksu on 66 €, opiskelijoille sekä työttömille 30 €. Erikseen ostettuina keskiviikon ja torstain kurssimaksu on 42 €, perjantain kurssimaksu on 27 €. Luentoja ei hinnoitella erikseen. Kurssimaksulla katetaan mm. opetuspalkkioita ja puhujien matkakorvauksia sekä muita järjestelykustannuksia. Se ei sisällä ruokia tai majoitusta.

TÄYSIHOITO henkilöltä koko päivien ajalta majoituksesta riippuen:

Ystävien talossa (huoneissa wc ja suihku)
- kahden hengen huoneessa 133 €
- yhden hengen huoneessa 184 €

Raamattuopiston majoitus on täynnä. Jos tarvitset majoitusta, niin otathan yhteyttä kävelyetäisyydellä olevaan Työväen Akatemiaan p. 050 354 1226.

RUOKALIPPUJA myydään erikseen muualla majoittuville.

Päivien ateriapaketti on 55€. Ateriapaketti sisältää ohjelman mukaiset ateriat paitsi ei aamiaisia eikä iltapaloja.

Opiskelija-alennus majoituksesta ja ruokailuista -10 %.

Voit ilmoittautua sähköisen linkin kautta 15.12.2023 mennessä. Sähköinen ilmoittautuminen on helppoa ja voit tehdä sen, milloin vain. Et tarvitse salasanoja. Myös sisäänkirjautuminen opistolle nopeutuu, sillä saat osallistumislomakkeesi esitäytettynä.

Voit ilmoittautua myös puhelimitse p. 09 5123 910 vastaanottoon arkisin klo 9–14.

Opintopäivät päävalikko