Tervetuloa teologian ystävä!

Teologiset opintopäivät 2023

Niin sodassa kuin rauhassa

Perusta-lehden teologiset opintopäivät Suomen Raamattuopistossa 3.-5.1.2023

Kuluvana vuonna sota on tullut lähelle. Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä pohdimme sodan ja rauhan teologiaa. Mitä Raamattu opettaa sodasta? Milloin sodankäynti on oikeutettua? Missä on hyvä Jumala kaiken väkivallan ja kaaoksen keskellä? Mitä erityistä sanottavaa kristinuskolla on rauhattomalle maailmalle?

Päivien pääluennoitsija on tanskalainen pastori Leif Andersen. Hän on toiminut Århusissa sijaitsevassa teologisessa tiedekunnassa (Menighedsfakultetet) käytännöllisen teologian lehtorina vuodesta 2005. Andersen (s. 1952) on kirjoittanut paljon nykyaikaan liittyvistä uskonnollisista kysymyksistä ja sielunhoidollisista teemoista. Häneltä on julkaistu suomeksi muun muassa kirjat "Miksi nukut, Herra?" ja "Kun Jumala vaikenee". Hänen luennoillaan kysymme, miksi Jumala sallii sotia ja väkivaltaa. Mistä löydämme toivon pahuuden keskellä?

Yleisluennoilla saamme kattavasti näkökulmia päivien teemaan kotimaisilta asiantuntijoilta. Kenttäpiispa Pekka Särkiö puhuu sodankäynnin etiikasta. Kirkkososiologian dosentti Maija Penttilä avaa Venäjän ortodoksikirkon kolmannen Rooman ajatusta. Luentoja pitävät myös professorit Antti Laato, Jouko Talonen, Gunnar af Hällström ja Jouko Martikainen. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, dogmatiikkaan, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Teologiset opintopäivät järjestetään Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Ne, jotka eivät pääse paikan päälle, voivat osallistua osaan tapahtumasta verkon kautta. Opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on myynnissä laaja valikoima kristillistä ja teologista kirjallisuutta.

Tapahtuman järjestää teologinen aikakausijulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Kurssimaksu on 89 €. Eläkeläisille kurssimaksu on 65 €, opiskelijoille sekä työttömille 30 €. Erikseen ostettuina tiistain ja keskiviikon kurssimaksu on 40 €, torstain kurssimaksu on 25 €. Luentoja ei hinnoitella erikseen. Kurssimaksulla katetaan mm. opetuspalkkioita ja puhujien matkakorvauksia sekä muita järjestelykustannuksia. Se ei sisällä ruokia tai majoitusta.

TÄYSIHOITO henkilöltä koko päivien ajalta majoituksesta riippuen:

Ystävien talossa (huoneissa wc ja suihku)
- kahden hengen huoneessa 133 €
- yhden hengen huoneessa 184 €

Retro-asuntolassa (wc ja suihku käytävän varrella)
- kahden / kolmen hengen huoneessa 115 €
- yhden hengen huoneessa 158 €

RUOKALIPPUJA myydään erikseen muualla majoittuville.

Päivien ateriapaketti on 48 €. Ateriapaketti sisältää ohjelman mukaiset ateriat paitsi ei aamiaisia eikä iltapaloja.

Opiskelija-alennus majoituksesta ja ruokailuista -10 %.

Voit ilmoittautua sähköisen linkin kautta 16.12.2022 mennessä. Sähköinen ilmoittautuminen on helppoa ja voit tehdä sen, milloin vain. Et tarvitse salasanoja. Myös sisäänkirjautuminen opistolle nopeutuu, sillä saat osallistumislomakkeesi esitäytettynä.

Voit ilmoittautua myös puhelimitse p. 09 5123 910 vastaanottoon arkisin klo 9–14.

Etäosallistuminen Teologisille opintopäiville

Kurssimaksu on 179 € ja sillä katetaan luentopalkkioista ja striimaamisesta aiheutuvia kuluja. Kurssimaksua ei voida pilkkoa pienempiin osiin ja siksi osallistuminen vain yhteen päivään ei ole teknisesti mahdollista.

Etäosallistujan ilmoittautuminen on auki opintopäivien loppuun saakka, ja tallennettujen luentojen katseluaika on 6.-20.1.2023.

Osallistuminen tapahtuu LIVE-sivun kautta. Samalta sivulta voi osallistua keskusteluun lähettää kommentin tai kysymyksen juontajille. LIVE ja Tallenteet -sivut on suojattu salasanalla.

Ilmoittautuneille lähetetään tunnukset etäosallistumiseen 2.1.2023 Tämän jälkeen saapuville ilmoittautuneille lähetetään tunnuksia joka arkipäivä.

Tervetuloa mukaan!

Vuoden 2022 Teologiset opintopäivät mediassa