Musiikkilinjan uusi kappale Oon tullut turvaan kertoo yhteyden ja yhteishengen voimasta

Mikkipose

Musiikkilinjalaiset tekivät yhteisvoimin laulun Oon tullut turvaan. Laulu kertoo tästä opiskeluvuodesta ja sen käänteistä kaikkine tunteineen. Mukaan mahtui ystävyyttä ja yhteishenkeä ja toisaalta yksinäistä ruudun tuijottelua. Yhteys kuitenkin kantoi etäajan läpi. Kuuntele laulu tästä.

Olimme jo olleet reilun kuukauden etäopetuksessa, ja suunnittelimme helmikuussa Vuokatin leirikoulua. Kun sekin peruuntui koronan vuoksi, eräs opiskelija ehdotti, että kun nyt tuli näitä vastoinkäymisiä, niin tehdään jokin hieno projekti porukalla. Siitä sai alkunsa tämän laulun työstö, joka kesti lähes neljä kuukautta. Ensin ideoitiin aihepiiri yhdessä, sen jälkeen kukin sai kirjoittaa laulutekstiä teeman ympäriltä. Opiskelijoista muodostettu sanoitustiimi otti lukuisat tekstit työpöydälleen ja niiden pohjalta tekivät kappaleen sanoituksen. Etätyöskentelyyn tarkoitettu Teams-sovellus oli ahkerassa käytössä.  Kun sanoitus oli saanut muotoaan, sävellystiimi ehdotti melodioita. Sävelmä on ainakin neljän eri säveltäjän ideoista koottu. Yksi opiskelijoista teki kuorosovituksen, ja kuorostemmat äänitettiin kukin tahollaan, omalla kännykällään. Joillakin oli äänityslaitteistoa kotonaan, joten soitinosuuksiakin saatiin tallennettua hyvällä äänenlaadulla.

Kun viimein huhtikuun puolessa välissä päästiin palaamaan lähiopetukseen, saatiin äänittää lauluja ja soittimia Raamattuopiston studiossa. Itse toimin musiikillisena tuottajana ja huolehdin siitä, että palasista tuli toimiva kokonaisuus. Musiikkilinjan assari Onni Lappalainen on äänityön ammattilainen. Hän työsti ääniraidat yhteen ja miksasi kokonaisuuden studiollaan Lappeenrannassa. Projekti saatiin valmiiksi juuri päättäjäisiin, ja laulu päästiin kuuntelemaan kevätjuhlan jumalanpalveluksessa. Toivomme, että tämä meille tärkeä laulu saa tuoda toivoa ja iloa monelle muullekin.

Mikko Nikula, Musiikkilinjan vastaava opettaja