Rehtorin blogi: Kevätjuhla

Rehtori Marja Kaarina Marttila Puhe Kevatjuhlissa
Rehtori Marja-Kaarina Marttila pitämässä puhetta ennen todistusten jakoa.

Suomen Raamattuopiston lukuvuosi huipentui iloiseen kevätjuhlaan perjantaina 2.6. Juhlan aloitti rehtorin puhe ja todistusten jako, jonka jälkeen pidettiin kevätkirkko. Suvivirsi kaikui kauniina Kauniaisten kampuksen kirkkosalissa. Koko opistoyhteisö kokoontui ennen juhlalounasta ja kakkukahveja vielä yhteiseen dronella kuvattuun valokuvaan opiston parhaassa loistossaan kukkivalle pihalle.

Kevätjuhlapuheessaan rehtori muistutti koko Raamattuopiston yhteisöä Jumalan hyvyydestä ja kehotti opiskelijoita ottamaan rohkeasti seuraavan askeleen elämässään. Hän kehotti rakentamaan maailmaa, jossa Jumalan sana ja oikeudenmukaisuus ovat keskiössä ja käyttämään siihen parasta resurssia, jota opiskelijoilla on: nuoruutta ja intoa sekä tietoa ja uskoa, jolla voi siirtää vuoria.

Rehtorin puhe kokonaisuudessaan

Lämpimästi tervetuloa kevätjuhlaan ja kevätkirkkoon

Hyvät opiskelijat, arvoisa opettajakunta ja muu henkilökunta

On suuri ilo seistä täällä tänään teidän edessänne ja juhlistaa yhtä kevään kauneimmista hetkistä – kevätjuhlaa. Tämä päivä merkitsee valtavasti meille kaikille, sillä juhlan aiheena on kiitos ja opiskelijoiden ponnistelut, saavutukset ja kasvu ihmisinä ja kristittyinä. Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt, iloitkaamme ja riemuitkaamme siitä! Saamme nyt yhdessä juhlistaa yhdessä kuljettua matkaa ja kaikkia tulevia mahdollisuuksia.

Tämän lukuvuoden saimme vihdoinkin opiskella ja työskennellä ilman koronarajoituksia. Kohtasimme pandemian yli kahden vuoden aikana haasteita, joihin emme olisi voineet etukäteen varautua, mutta opimme myös paljon uutta. Tänä lukuvuonna saimme jo istua vierekkäin luokissa ja riisua maskit.

Maanosassamme on jo yli vuoden riehunut sota, jonka keskeltä paenneita ukrainalaisia on opiskellut meillä ja asunut asuntolassamme. Iloitsemme siitä, että voimme olla mukana auttamassa Ukrainan kansaa tällä pienellä tavalla.

Nyt on aika muistella kaikkia niitä hetkiä, joita olemme yhdessä kokeneet. Teillä on varmasti itse kullakin mielessänne keskusteluita, joita olette täällä saaneet käydä oppitunnilla ja ruokasalissa. Juuri edellispäivänä yhdessä tanssimme ja pelasimme kevätkarkeloissa pihanurmella. Mutta älkäämme unohtako myöskään niitä tilanteita, jolloin te opiskelijat olette onnistuneet ratkaisemaan vaikeita tehtäviä, oppineet uuden taidon, tukeneet toisianne ja saavuttaneet tavoitteitanne. Muistakaamme myös kaikki ne opettajat, jotka ovat olleet tukenanne ja rohkaisseet teitä matkallanne.

Kevät on uudistumisen ja kasvun aikaa. Katsokaa ympärillenne – luonto herää eloon ja Jumala näin muistuttaa meitä hyvyydestään. Kaikki mahdollisuudet odottavat, myös linnun poikasta tuolla miljoonissa linnunpesissä ja pöntöissä. Niin kuin tintin poikasen, joka kyykkii linnunpöntön aukolla lentääkseen ensimmäistä kertaa ja pois pesästä, niin seisot sinäkin, Raamattuopiston opiskelija, yhden uuden vaiheen edessä elämässäsi. Edessäsi avautuu maailma täynnä haasteita ja mahdollisuuksia.

Olkaa rohkeita ja luottavaisia, ottakaa rukoillen uusi askel, sillä Herra itse on teidän kanssanne ja läheisenne ja ystävänne auttavat teitä löytämään oman paikkanne maailmassa. Siihen olemme mekin täällä pyrkineet, että voisit etsiä, etsiä rauhassa ja

löytää tehtävän myös Jumalan valtakunnan työssä vapaaehtoisena tai ehkä palkallisena.

Muistakaamme, että oppiminen ei pääty tänään. Koko elämä on lopultakin oppimista. Olkaa uteliaita, kysykää rohkeasti, tutkikaa maailmaa ja pitäkää mielenne avoinna uusille asioille ja näkökulmille. Älkää unohtako omia intohimojanne ja unelmianne matkan varrella. Ne ovat teidän voimavaranne ja ohjaavat teitä kohti tulevaisuuden tavoitteita ja elämäntehtävää.

Tämä päivä on myös vanhempien ja läheisten juhlaa. Haluan sanoa, että Te olette tukeneet ja kannustaneet opiskelijaamme, ja saatte nyt olla ylpeitä hänen saavutuksistaan. Kiitos teille, että olette olleet läsnä ja jakaneet tämän matkan heidän rinnallaan.

Opiskelija Noutaa Todistuksen Sro Kevatjuhla 2023
Opiskelija ja vararehtori Veli-Matti Kujala kättelevät, täynnä ylpeyttä ja kiitollisuutta jaetusta oppimisen polusta.

Lopuksi haluan sanoa, rakkaat opiskelijat, että teillä on maailman paras resurssi käytössänne – nuoruutta ja intoa sekä tietoa ja uskoa, joka voi siirtää vuoria. Käyttäkää tätä kaikkea hyvään Jumalalta viisautta ja johdatusta rukoillen. Rakentakaa maailmaa, jossa Jumalan sana ja oikeudenmukaisuus ovat keskiössä. Olkaa aktiivisia kansalaisia, joilla on rohkeutta puolustaa omia ja muiden oikeuksia. Olkaa myös empaattisia ja ymmärtäväisiä, sillä maailma tarvitsee enemmän välittämistä ja yhteistyötä.

Toivotan teille kaikille onnea ja menestystä tulevaisuudessa. Olkaa ylpeitä siitä, mitä olette saavuttaneet, ja rohkeita astumaan kohti uusia haasteita. Muistakaa aina, että Jumala on luvannut johdattaa jokaista, joka kulkee rukoillen. Etsiytykää kristittyjen yhteyteen eli jumalanpalvelusyhteisöön tai raamattupiiriin siellä, mihin täältä lähdettekin ja missä ensi syksynä vaikutatte. Suomen Raamattuopisto toimii valtakunnallisesti ja olkaa rohkeasti yhteydessä uuden kotipaikkakuntanne hengellisiin yhteisöihin, jotka ovat terveellä ja raittiilla raamatullisella perustalla. Ilman kristittyjen yhteyttä usko näivettyy ja horjuu.

Suuret kiitokset opettajille ja koko opiston henkilökunnalle vahvasta sitoutumisesta työhön, jota teemme opiskelijoidemme hyväksi. Kiitos Antille, tämän kevään ainoalle assistentillemme tämän pienen musiikkimuiston myötä.

Nyt jaamme todistukset.

Paljon onnea ja Jumalan siunausta kaikille teille kaikille teillenne, mihin ikinä taivaan Isä teitä sitten johdattaakin!

Opiskelijaa Halataan Sro Kevatjuhla 2023
Musiikkilinjan vastaava opettaja Mikko Nikula ja opiskelija juhlivat yhdessä riemukasta todistuksen hetkeä halausten saattelemana.

Marja-Kaarina Marttila