Arkki on monipuolinen raamattukurssi aikuisille

Jussi Seppälä Suomen Raamattuopisto
Avoimen Raamattukoulun vastaava opettaja Jussi Seppälä

Avoimen Raamattukoulun (Arkki) opettaja Jussi Seppälä kertoo, että Arkissa opiskelu ei ole pelkkää luennointia. Oppitunneilla käydään usein syvällisiä keskusteluja. Ne osoittavat, että Raamattu vaikuttaa arkisessa elämässä.

Raamattuopiston opintolinjoilla on laadukasta tarjontaa myös aikuisille. Yksi näistä vaihtoehdoista on Avoin Raamattukoulu eli Arkki, jonka vastaavana opettajana on keväällä aloittanut teologian maisteri Jussi Seppälä.

Arkki on raamattukoulu aikuisille

Arkki on avoin kaikenikäisille, ja Seppälä kertookin, että tänä vuonna opiskelijoita on 30-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin. Arkissa voi opiskella koko lukukauden tai vaikka vain viikon. Joka viikko käydään läpi Uutta ja Vanhaa testamenttia siten, että lukukauden lopussa Raamattu on käyty kokonaan läpi.

- Käymme viikoittain läpi yhden Uuden testamentin kirjan ja yhden Vanhan testamentin kirjan siten, että ne sopivat teemojensa puolesta yhteen.

- Käsittääkseni Arkki on Suomen ainoa raamattukoulu, jossa käydään koko Raamattu läpi, Seppälä toteaa.

Tenttejä ei ole, eikä arvosanoja anneta. Todistus annetaan. Siitä on Seppälän mukaan hyötyä esimerkiksi muissa kansanopisto-opinnoissa.

- Arkkiin voi tulla opiskelemaan miltä tasolta tahansa. Pohjatietoja Raamatusta ei edellytetä.

Raamattuopintoja joustavasti elämäntilanteen mukaan

Jotkut tulevat Arkkiin heti lukion tai ammattikoulun jälkeen. Monet ottavat työelämässä sapattivapaata ja tulevat sen ajaksi Arkkiin.

- Myös eläkeläisille Avoin raamattukoulu on hyvä vaihtoehto, Seppälä kannustaa.

Hän jatkaa, että syvälliset keskustelut ovat olennainen osa kurssia.

- Ihmiset jakavat ryhmässä paljon omasta elämästään. Se rikastuttaa opiskelua ja kiinteyttää ryhmähenkeä. Näemme näiden tarinoiden kautta, miten Raamattu vaikuttaa elämään, Seppälä kertoo.

Arkin opintoihin kuuluu myös opiskelijoiden yhteisiä retkiä, jotka liittyvät kulloinkin käsiteltävien Raamatun kirjojen mukaisiin teemoihin.

- Olemme menossa esimerkiksi Helsingin synagogaan ja Pyhän Henrikin katedraaliin. Viime perjantain teimme kävelyretken lähistöllä sijaitsevalle Kauniaisten Metodistikirkolle, Seppälä kertoo.

Tutustu Avoimen raamattukoulun opintotarjontaan.