Kolme hyvää vaihtoehtoa välivuodelle Raamatun parissa: Kansanlähetysopisto, Karkun evankelinen opisto ja Suomen Raamattuopisto

Nuorten Raamatun peruskurssilla Kauniaisissa opiskelevat nuoret lukevat Raamattua
Raamatun peruskurssilla Kauniaisissa opiskellaan Raamattua ja kartutetaan ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja yhdessä asuen ja opiskellen.

Kristillisten kansanopistojen tasokkailla raamattukursseilla sukelletaan syvemmälle sanaan ja rakennutaan kristittyjen yhteydessä.

Kansanlähetysopisto, raamattulinja Ryttylä

Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen ylläpitämässä Ryttylän Kansanlähetysopistossa on tarjolla Raamattulinja, kaksikielinen raamattulinja sekä Verkkoraamattukoulu.

Raamattulinjan esittelyn mukaan linjalla:

  • opetellaan tuntemaan Raamattu paremmin
  • kasvetaan kristittyinä
  • saadaan eväitä evankeliumin eteenpäin viemiseksi

Ryttylän Raamattulinjalla voi opiskella koko lukuvuoden tai vaihtoehtoisesti syys- tai kevätkauden.

”Vuosi tai puolikas lukion tai muun koulun jälkeen, hengähdystauko työelämästä tai mikä tahansa muu sopiva kohta kannattaa ehdottomasti käyttää opiskellen Raamattua”, Kansanlähetysopiston väki kannustaa.

Jos lukukauden mittainen opiskelu ei tule kyseeseen, Kansanlähetysopistossa voi opiskella myös muutaman päivän arkiperiodeissa. Niistä löytyy tietoa täältä.

Verkkoraamattukoulu on luonteeltaan joustavampaa opetusta kuin lähiopetus. Verkossa Raamattua voi opiskella kotoa käsin mutta silti yhdessä toisten kanssa.

Karkun evankelinen opisto: kolme kuukautta Raamatun äärellä

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) raamattukurssi järjestetään Karkun evankelisella opistolla. Kyseessä on kolmen kuukauden mittainen kurssi.

”Valtaosa kurssin opetusohjelmaa muodostuu Raamatun kirjojen opiskelemisesta. Raamattua luetaan kirja kerrallaan, luku kerrallaan ja jakso jaksolta. Roomalaiskirjeestä aloitetaan, jatketaan evankeliumilla, siirrytään vähitellen myös Vanhan testamentin puolelle. Raamattukurssilla annetaan opetusta 324 tuntia 12 viikon aikana”, kerrotaan Karkun evankelisen opiston sivuilla.

Raamattua jakso jaksolta etenevän opetuksen lisäksi ohjelmassa on tarvittavia tukiaineita.

”Joistakin Raamatun kirjoista pidetään vain yksi tunti, jonka tarkoituksena on avata se lukijalle. Kurssilla opiskellaan myös Israelin historiaa ja maantietoa. Raamattua kuljetaan paitsi pitkin – luku kerrallaan – myös poikin, aihe kerrallaan (dogmatiikka).”

Tarkemmat tiedot Karkun kauniissa maisemissa järjestettävästä raamattukurssista löytyvät täältä.

Raamattuopistolla Kauniaisissa Raamattu aukeaa kaikenikäisille

Suomen Raamattuopiston kaikilla opintolinjoilla opetetaan Raamattua, mutta erityisesti sanaan syvennytään perinteikkäällä Raamatun Peruskurssilla (PK) ja Avoimessa Raamattukoulussa (Arkki).

Nuorten raamattulinja PK on tarkoitettu 16-26-vuotiaille ja Avoin Raamattukoulu kaikenikäisille.

PK saattaa olla nuorelle ja nuorelle aikuiselle ainutlaatuinen askel matkalla kohti itsenäistä elämää.

”Saat Jumalan sanasta varmuutta elää rohkeasti kristittynä, löydät lahjasi Jumalan luomana ihmisenä ja kartutat ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitojasi yhdessä asuen ja opiskellen. Peruskurssin käytyäsi olet valmiimpi elämäsi seuraavaan askeleeseen”, linjan esittelyssä kerrotaan.

Nuorten Raamatun peruskurssille eli PK:lle voi osallistua lukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi.

Hanna-Maria Orava

”Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen viikoksi tai koko lukuvuodeksi”, rohkaisee Raamattuopiston nuorten raamattulinja PK:n linjavastaa Hanna-Maria Orava-Niskala.

Avoin Raamattukoulu eli Arkki on:

  • aikaa itselle
  • aikaa Jumalalle
  • irtiotto puristavasta arjesta
  • täysihoitoa pääkaupunkiseudun palvelujen ja kulttuuritarjonnan äärellä”.

Avoimeen Raamattukouluun voit hyvin osallistua eläkkeellä, työelämän sapattivuotena tai missä tahansa elämäntilanteessa.

Avoimessa Raamattukoulussa keskitytään joka viikko yhteen Vanhan testamentin ja yhteen Uuden testamentin kirjaan. Lukuvuoden aikana käydään koko Raamattu läpi.

Raamatun opiskeluun on mahdollista saada KELAn opintotukea

Kaikkien kolmen opiston raamattukursseihin voi hakea Kelalta opintotukea.

Yhteystiedot ja raamattukurssille opiskelijaksi hakeminen

Tarkemmat tiedot kursseista ja hakuohjeet löytyvät opistojen nettisivuilta:

Kansanlähetysopisto, Ryttylä: kansanlahetysopisto.fi
Karkun evankelinen opisto: keokarkku.fi
Suomen Raamattuopistoraamattuopisto.fi

Raamatun opiskelu on sijoitus elämään, joka kannattaa aina!