Raamattuopisto tarjoaa reittiä korkeakouluun – ensimmäisen kurssin opiskelijoista 100 prosenttia pääsi sisään

Polku korkeakouluun linjan opiskelijoita Raamattuopistossa
Polku korkeakouluun linjan opiskelijoita Raamattuopistossa Kauniaisissa. Kuva: Taneli Törölä.

Raamattuopisto tarjoaa reittiä korkeakouluun – ensimmäisen kurssin opiskelijoista 100 prosenttia pääsi sisään

Kyseessä ei ole valmennuskurssi, vaan edullinen vaihtoehto sille.

Suomen Raamattuopiston Polku korkeakouluopintoihin -kurssi toimii nyt toista vuotta. Erityisesti kurssi valmentaa teologian, psykologian, kasvatustieteiden ja historian yliopisto-opintojen pääsykokeisiin

- Opinnot hyödyttävät kuitenkin myös monille muille aloille aikovia opiskelijoita, kertoo kurssin vastaava opettaja, Annasara Toivanen.

Kurssi on hänen mukaansa tarkoitettu esimerkiksi heille, jotka jäivät vaille paikkaa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa tai heille, jotka suunnittelevat uran vaihtoa. Kurssilla voi myös saada selville, mitä alaa haluaisi opiskella, jos se ei vielä ole tiedossa. Koulutus sopii kaiken ikäisille korkeakouluopintoihin tähtääville.

- Jotkut tulevat meille korottaakseen ylioppilastutkinnon arvosanojaan. Niitä painotetaan nykyään entistä enemmän opiskelijavalinnoissa, Toivanen kertoo.

Kurssilla opetetaan opiskelutekniikoita ja tieteellistä kirjoittamista. Opinnoissa suoritetaan erilaisia kirjoitustehtäviä, kuten esseitä ja referaatteja.

- Kurssilla on myös aikaa tehdä esimerkiksi avoimen yliopiston opintoja tai lukea pääsykokeisiin. Koska opiskelemme Raamattuopistossa, joka viikko annetaan myös raamattuopetusta. Tuntimäärällisesti raamattuopetusta ja teologiaa onkin paljon. Avaamme Raamatun punaisia lankoja ja käymme sen kirjoja läpi. Teologisen tiedekunnan pääsykokeisiin tämä onkin erittäin hyödyllinen kurssi.

- Tähän saa Kelan opintotuen ja opistolla asuvat asumislisän. Kurssin hinta on 350 euroa kuukaudessa, ja siihen sisältyvät opinnot, majoitus ja ruokailut. Käytännössä Kela maksaa kurssin lähes kokonaan, Toivanen toteaa.

Opettaja Toivanen on itse teologian ja filosofian maisteri. Hän on saanut kurssin myötä perehtyä moniin eri aloihin.

- Se on ollut mielenkiintoista. Olen pitänyt luentoja esimerkiksi motivaatiosta, stressin hallinnasta ja ajankäytöstä.

Lähiopetuksena toteutettava kurssi ei kuitenkaan ole pelkkää opiskelua ja kirjoittamista.

- Teemme myös paljon retkiä. Olemme käyneet esimerkiksi museoissa, Suomenlinnassa ja Nuuksiossa, Toivanen luettelee.

Petri Vähäsarja