Kokonaiskuva Raamatusta

Sisälle Sanaan

Sisälle Sanaan on kahdeksasta viikonlopusta koostuva opintokokonaisuus, joka antaa sinulle kokonaiskuvan Raamatusta.

Raamatun ison kuvan ymmärtäminen antaa sinulle työvälineet ymmärtää vaikeat ja irralliseksi jääneet raamatunkohdat. Kurssin käytyäsi löydät tutuistakin raamatunkohdista uusia näkökulmia ja ymmärrät jokaisen yksittäisen raamatunkirjan erityisluonteen.

Opit keskeisiä termejä alkukielillä, joita osaavat ja innostavat opettajat nostavat esille. Pääset keskustelemaan löydöistäsi toisten opiskelijoiden kanssa. Jokaisesta viikonlopusta saat kattavat oppimateriaalit, joiden avulla voit jatkaa itsenäisesti opiskelua kotona. Sisälle Sanaan kurssi rohkaisee lukemaan Raamatun vuodessa läpi.

Opintojen sisältö

  • Perusoppimäärä: viikonloput (5 ov)
  • Perus- ja syventävä oppimäärä: viikonloput ja viikonlopun teemaa syventävät kirjalliset tehtävät (12 ov)
  • Reilut alennukset kurssikirjoista
  • Todistus raamattutiedon monimuotokoulutuksen suorittamisesta
  • Täydennyskoulutusta seurakunnan työntekijälle
  • Mahdollisuus käydä koko sarja tai valita itselle sopivat viikonloput

Osallistujien kokemuksia

"Tykkäsin tosi paljon Sisälle Sanaan kurssista. Tutuista raamatunkohdista sai uusia näkökulmia ja koin opettavaisena sen, että Uuden ja Vanhan testamentin sanoma kulki opetuksessa rinnakkain. Opetus oli syvällistä, mutta silti ymmärrettävää. Jokainen viikonloppu oli runsas tietopaketti ja kurssilta sai mukaansa kattavat kurssimateriaalit."
Annika

 "Kiitos aivan erinomaisesta kurssiviikonlopusta. Viikonloppu oli erittäin monipuolinen ja täysipainoinen... todellinen huhtikuun aarre!"
Leena

Vastaava opettaja

Veli-Matti-Kujala-vararehtori-SuomenRaamattuopisto

vararehtori
TM Veli-Matti Kujala
veli-matti.kujala@sro.fi
p. 09 5123 9119.

Opintomaksu

Yksittäinen viikonloppu 46 €. Sisältää opetukset ja oppimateriaalit.

Koko lukukauden opiskelevalle kauden viimeisen viikonlopun kurssimaksu on 0 euroa.

Koko Sisälle Sanaan opintokokonaisuuden suorittavalle Antti Laadon Vanhan testamentin kommentaarisarja puoleen hintaan Perussanoman myymälästä.

Hakeminen

Voit aloittaa Sisälle Sanaan viikonloppujen läpikäymisen milloin vain. Kaikkiin Sisälle Sanaan viikonloppuihin ilmoittaudutaan nettilomakkeella. 

Jos haluat osallistua vain yksittäisiin viikonloppuihin, niihin ilmoittaudutaan kuhunkin erikseen viikonlopun ohjelman kautta tai soittamalla opintotoimistoon 09 512 3910.

Tulevat opintojaksot

KATOLISET KIRJEET JA HEPREALAISKIRJE – Sisälle Sanaan viikonloppu (8.-10.4.2022)

Katoliset kirjeet ja Heprealaiskirje sijoittuvat Uuden testamentin loppupuolelle ja saattavat jäädä siksi vähemmälle huomiolle. Ne ovat kuitenkin yhtä lailla Jumalan Sanaa ja yhtä lailla tärkeitä kuin Raamatun muutkin kirjat. Pietari, Johannes, Jaakob ja Juuda opettivat luotettavaa apostolista oppia Jeesuksesta ja varoittivat harhateistä. Lisäksi he rohkaisivat kuulijoitaan kristillisellä toivolla ja perään kuuluttivat kärsivällisyyttä ahdinkojen keskellä. Viikonlopun aikana käymme katolisten kirjeiden ja Heprealaiskirjeen aarteiden äärelle ja sovellamme oppimaamme omaan elämäämme.

JOHANNEKSEN ILMESTYS – Sisälle Sanaan viikonloppu (13.-15.5.2022)

Johanneksen ilmestys on monen mielestä Raamatun vaikeimmin ymmärrettävä kirja. Se sisältää kauhistuttavia näkyjä erilaisista tuhoista, mutta samalla myös näkyjä taivaan ihanuudesta. Kaksipäiväisen etäkurssin tavoite on antaa apu Johanneksen ilmestyksen tulkintaan siten, että se tyydyttää ajattelua, poistaa vääränlaiset pelot sekä tuottaa toivoa ja turvallisuuden tunnetta.

TOORA – Sisälle Sanaan viikonloppu (9.-11.9.2022)

Jeesus puhui toorasta (laki, opetus) viitatessaan viiteen Mooseksen kirjaan. Kyseessä on kuitenkin Jumalan antamien tärkeiden käskyjen lisäksi myös paljon enemmän: maailman luominen, patriarkkakertomukset, Jumalan valitsema kansa, Egyptistä vapautuminen ja lain antaminen. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Luomme katseemme eiliseen, jotta ymmärtäisimme tätä päivä ja huomista.

Esittelyssä: Sisälle Sanaan

Sisälle Sanaan on:

  • turvallista, luotettavaa ja ravitsevaa raamatunopetusta
  • irtiotto arjesta täysihoidossa
  • Jumalan Sanasta ja uskovien yhteydestä voimistumista ja rohkaistumista

Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen.

Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen!