Kokonaiskuva Raamatusta

Sisälle Sanaan

Sisälle Sanaan on kahdeksasta viikonlopusta koostuva opintokokonaisuus, joka antaa sinulle kokonaiskuvan Raamatusta.

Raamatun ison kuvan ymmärtäminen antaa sinulle työvälineet ymmärtää vaikeat ja irralliseksi jääneet raamatunkohdat. Kurssin käytyäsi löydät tutuistakin raamatunkohdista uusia näkökulmia ja ymmärrät jokaisen yksittäisen raamatunkirjan erityisluonteen.

Opit keskeisiä termejä alkukielillä, joita osaavat ja innostavat opettajat nostavat esille. Pääset keskustelemaan löydöistäsi toisten opiskelijoiden kanssa. Jokaisesta viikonlopusta saat kattavat oppimateriaalit, joiden avulla voit jatkaa itsenäisesti opiskelua kotona. Sisälle Sanaan kurssi rohkaisee lukemaan Raamatun vuodessa läpi.

Opintojen sisältö

  • Perusoppimäärä: viikonloput (5 ov)
  • Perus- ja syventävä oppimäärä: viikonloput ja viikonlopun teemaa syventävät kirjalliset tehtävät (12 ov)
  • Reilut alennukset kurssikirjoista
  • Todistus raamattutiedon monimuotokoulutuksen suorittamisesta
  • Täydennyskoulutusta seurakunnan työntekijälle
  • Mahdollisuus käydä koko sarja tai valita itselle sopivat viikonloput

Osallistujien kokemuksia

"Tykkäsin tosi paljon Sisälle Sanaan kurssista. Tutuista raamatunkohdista sai uusia näkökulmia ja koin opettavaisena sen, että Uuden ja Vanhan testamentin sanoma kulki opetuksessa rinnakkain. Opetus oli syvällistä, mutta silti ymmärrettävää. Jokainen viikonloppu oli runsas tietopaketti ja kurssilta sai mukaansa kattavat kurssimateriaalit."
Annika

 "Kiitos aivan erinomaisesta kurssiviikonlopusta. Viikonloppu oli erittäin monipuolinen ja täysipainoinen... todellinen huhtikuun aarre!"
Leena

Vastaava opettaja

Veli Matti Kujala Vararehtori Suomenraamattuopisto

vararehtori
TM Veli-Matti Kujala
veli-matti.kujala@sro.fi
p. 09 5123 9119.

Opintomaksu

Yksittäinen viikonloppu 51 €. Sisältää opetukset ja oppimateriaalit.

Koko Sisälle Sanaan opintokokonaisuuden suorittavalle Antti Laadon Vanhan testamentin kommentaarisarja puoleen hintaan Perussanoman myymälästä.

Hakeminen

Voit aloittaa Sisälle Sanaan viikonloppujen läpikäymisen milloin vain. Kaikkiin Sisälle Sanaan viikonloppuihin ilmoittaudutaan nettilomakkeella. 

Jos haluat osallistua vain yksittäisiin viikonloppuihin, niihin ilmoittaudutaan kuhunkin erikseen viikonlopun ohjelman kautta tai soittamalla opintotoimistoon 09 512 3910.

Tulevat opintojaksot

EVANKELIUMIT – Sisälle Sanaan viikonloppu (19.-21.1.2024)

Löydämme Jeesuksen lähes kouriintuntuvasti Uuden testamentin evankeliumikirjoista. Hänen sanansa ja tekonsa pysäyttivät ihmisiä. Lopulta Jeesuksen askeleet kävivät kohti Jerusalemia pääsiäisenä, joka onkin kaikkein keskeisin ja kiistellyin tapahtumasarja Jeesuksen elämässä. Pian varhaiset kristityt alkoivat opettaa, että suhtautuminen Jeesuksen on kaikki kaikessa ihmisen pelastumisessa. Viikonlopun aikana selvitämme yhdessä kuka Jeesus oli ja mihin hän pyrki.

APOSTOLIEN TEOT – Sisälle Sanaan viikonloppu (9.-11.2.2024)

Apostolien teot ovat ensimmäistä lähetyshistoriaa. Evankeliumi leviää Jerusalemista ”Juudeaan, Samariaan ja koko maailmaan”. Jeesuksen työ jatkuu Pyhän Hengen johdolla apostolien kautta. Jännittävässä kirjassa tapahtuu suuria Jumalan ihmeitä. Samalla kristillinen kirkko kohtaa myös monia vastoinkäymisiä ja vaikeita kysymyksiä. Alusta loppuun näky on sama: ylösnousseen Kristuksen julistaminen kaikille maailman kansoille. Viikonlopun aikana tutustumme alkukirkon, Pietarin ja Paavalin voittoihin ja tappioihin. Lisäksi hahmotamme Pyhän Hengen toimintatapoja apostolisena aikana ja meidän aikanamme.

PAAVALIN KIRJEET – Sisälle Sanaan viikonloppu (1.-3.3.2024)

Luther löysi kirkkaan evankeliumin ennen kaikkea Paavalin kirjeistä. Siten luterilaisuudessa Paavalin kirjeillä on ollut aina tärkeä sija. Viikonlopun aikana tutustumme Paavaliin ja selvitämme kuinka hän onnistui antamaan omaan aikaansa sidottuihin ongelmiin ajattomia vastauksia.

KATOLISET KIRJEET JA HEPREALAISKIRJE – Sisälle Sanaan viikonloppu (12.-14.4.2024)

Katoliset kirjeet ja Heprealaiskirje sijoittuvat Uuden testamentin loppupuolelle ja saattavat jäädä siksi vähemmälle huomiolle. Ne ovat kuitenkin yhtä lailla Jumalan Sanaa ja yhtä lailla tärkeitä kuin Raamatun muutkin kirjat. Pietari, Johannes, Jaakob ja Juuda opettivat luotettavaa apostolista oppia Jeesuksesta ja varoittivat harhateistä. Lisäksi he rohkaisivat kuulijoitaan kristillisellä toivolla ja perään kuuluttivat kärsivällisyyttä ahdinkojen keskellä. Viikonlopun aikana käymme katolisten kirjeiden ja Heprealaiskirjeen aarteiden äärelle ja sovellamme oppimaamme omaan elämäämme.

JOHANNEKSEN ILMESTYS – Sisälle Sanaan viikonloppu (3.-5.5.2024)

Johanneksen ilmestys on monen mielestä Raamatun vaikeimmin ymmärrettävä kirja. Se sisältää kauhistuttavia näkyjä erilaisista tuhoista, mutta samalla myös näkyjä taivaan ihanuudesta. Viikonlopun tavoitteena on antaa eväitä Johanneksen ilmestyksen tulkintaan niin, että se tyydyttää ajattelua, poistaa vääränlaiset pelot sekä tuottaa toivoa ja turvallisuuden tunnetta.

Esittelyssä: Sisälle Sanaan

Sisälle Sanaan on:

  • turvallista, luotettavaa ja ravitsevaa raamatunopetusta
  • irtiotto arjesta täysihoidossa
  • Jumalan Sanasta ja uskovien yhteydestä voimistumista ja rohkaistumista

Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen.

Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen!