Kokonaiskuva Raamatusta

Sisälle Sanaan

Sisälle Sanaan on kahdeksasta viikonlopusta koostuva opintokokonaisuus, joka antaa sinulle kokonaiskuvan Raamatusta.

Raamatun ison kuvan ymmärtäminen antaa sinulle työvälineet ymmärtää vaikeat ja irralliseksi jääneet raamatunkohdat. Kurssin käytyäsi löydät tutuistakin raamatunkohdista uusia näkökulmia ja ymmärrät jokaisen yksittäisen raamatunkirjan erityisluonteen.

Opit keskeisiä termejä alkukielillä, joita osaavat ja innostavat opettajat nostavat esille. Pääset keskustelemaan löydöistäsi toisten opiskelijoiden kanssa. Jokaisesta viikonlopusta saat kattavat oppimateriaalit, joiden avulla voit jatkaa itsenäisesti opiskelua kotona. Sisälle Sanaan kurssi rohkaisee lukemaan Raamatun vuodessa läpi.

Opintojen sisältö

  • Perusoppimäärä: viikonloput (5 ov)
  • Perus- ja syventävä oppimäärä: viikonloput ja viikonlopun teemaa syventävät kirjalliset tehtävät (12 ov)
  • Reilut alennukset kurssikirjoista
  • Todistus raamattutiedon monimuotokoulutuksen suorittamisesta
  • Täydennyskoulutusta seurakunnan työntekijälle
  • Mahdollisuus käydä koko sarja tai valita itselle sopivat viikonloput

Osallistujien kokemuksia

"Tykkäsin tosi paljon Sisälle Sanaan kurssista. Tutuista raamatunkohdista sai uusia näkökulmia ja koin opettavaisena sen, että Uuden ja Vanhan testamentin sanoma kulki opetuksessa rinnakkain. Opetus oli syvällistä, mutta silti ymmärrettävää. Jokainen viikonloppu oli runsas tietopaketti ja kurssilta sai mukaansa kattavat kurssimateriaalit."
Annika

 "Kiitos aivan erinomaisesta kurssiviikonlopusta. Viikonloppu oli erittäin monipuolinen ja täysipainoinen... todellinen huhtikuun aarre!"
Leena

Vastaava opettaja

Veli-Matti-Kujala-vararehtori-SuomenRaamattuopisto

vararehtori
TM Veli-Matti Kujala
veli-matti.kujala@sro.fi
p. 09 5123 9119.

Opintomaksu

Yksittäinen viikonloppu 46 €. Sisältää opetukset ja oppimateriaalit.

Koko lukukauden opiskelevalle kauden viimeisen viikonlopun kurssimaksu on 0 euroa.

Koko Sisälle Sanaan opintokokonaisuuden suorittavalle Antti Laadon Vanhan testamentin kommentaarisarja puoleen hintaan Perussanoman myymälästä.

Hakeminen

Voit aloittaa Sisälle Sanaan viikonloppujen läpikäymisen milloin vain. Kaikkiin Sisälle Sanaan viikonloppuihin ilmoittaudutaan nettilomakkeella. 

Jos haluat osallistua vain yksittäisiin viikonloppuihin, niihin ilmoittaudutaan kuhunkin erikseen viikonlopun ohjelman kautta tai soittamalla opintotoimistoon 09 512 3910.

Tulevat opintojaksot

TOORA – Sisälle Sanaan viikonloppu (9.-11.9.2022)

Jeesus puhui toorasta (laki, opetus) viitatessaan viiteen Mooseksen kirjaan. Kyseessä on kuitenkin Jumalan antamien tärkeiden käskyjen lisäksi myös paljon enemmän: maailman luominen, patriarkkakertomukset, Jumalan valitsema kansa, Egyptistä vapautuminen ja lain antaminen. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Luomme katseemme eiliseen, jotta ymmärtäisimme tätä päivä ja huomista.

PROFEETAT – Sisälle Sanaan viikonloppu (7.-9.10.2022)

Profeettakirjojen joukkoon kuuluivat myös monet Israelin kansan historiasta kertovat kirjat. Tule mukaan tutustumaan Israelin kansan historian vaiheisiin Joosuan, tuomareiden ja kuninkaiden matkassa. Tutustumme myös siihen, mitä profeetat puhuivat Herran kansalle, mitä sanottavaa näillä kirjoituksilla on meille?

KIRJOITUKSET – Sisälle Sanaan viikonloppu (25.-27.11.2022)

Tule mukaan tutustumaan monipuolisiin kirjoituksiin. Mukana on kertovia tekstejä erilaisista miehistä ja naisista, viisauskirjallisuutta, historiaa, runoja ja lauluja sekä lopunajallisia näkyjä kuvaava Danielin kirja.

Esittelyssä: Sisälle Sanaan

Sisälle Sanaan on:

  • turvallista, luotettavaa ja ravitsevaa raamatunopetusta
  • irtiotto arjesta täysihoidossa
  • Jumalan Sanasta ja uskovien yhteydestä voimistumista ja rohkaistumista

Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen.

Astu mukaan maailmanhistorian suurimpaan kertomukseen!