”Parhaita juttuja oli Raamatun tunteminen ja uudet uskovat ystävät!” – Nuorten PK:n uusi lukuvuosi käynnistyy pian

Nuorten Raamatun peruskurssi PK:n opiskelijat huppareissa
Nuorten Raamatun peruskurssi PK:n opiskelijat itse suunnittelemissa huppareissaan.

”Parhaita juttuja oli Raamatun tunteminen laajemmin sekä uudet uskovat ystävät” -Aleksi

Nuorten Raamatun peruskurssia vietettiin viime lukuvuonna hienolla porukalla. Vuoden aikana ehdittiin käydä lähes koko Raamattu läpi. Raamattutunnit antoivat hyvän rungon viikon opiskelulle. Tunneilla tuli monenlaisia mielenkiintoisia keskusteluja. On antoisaa yhdessä pohtia elämää ja Jumalaa, myös niitä vaikeita kysymyksiä. Keskustelut jatkuivat usein vielä ruokapöydässäkin. Myös oman elämän ja tulevaisuuden suunnitelmat kulkivat mukana tiiviisti. Mietittiin oman elämän asioita eri näkökulmista ja sitä mihin suuntaan seuraavaksi lähtisi. Vuoden aikana löytyi uusia ideoita tulevaisuuden suunnitelmien suhteen sekä osalla jo ennestään mielessä olleet pohdinnat saivat vahvistusta.

Lukuvuoden aikana ehdimme olla mukana monessa. Teimme PK:n oman kuvajoulukalenterin instagramiin, olimme toteuttamassa Valoa pimeyteen- tapahtumaa Raamattuopistolla night cafea järjestäen sekä teimme monia tutustumisretkiä pääkaupunkiseudulla. Erityisen mukavina mieleen jäivät leiriviikot Vuokatinrannassa syksyllä sekä keväällä, jossa olimme polku korkeakouluopintoihin- linjan ja musalinjan kanssa. Loppukeväällä toteutimme myös ensimmäistä kertaa pienen seurakuntavierailujen kiertueen. Olimme toteuttamassa ohjelmaa eri seurakuntien tilaisuuksissa sekä kohtaamassa ihmisiä.

Erityinen kiitollisuus nousee kuitenkin siitä hyvästä yhteishengestä, joka opiskelijoiden kesken vallitsi. Oli mukava seurata miten syvälliset keskustelut ja hauska läpänheitto kulkivat sulassa sovussa PK:n arjessa. Vapaa-ajalla opiskelijoilla tuntui riittävän monenlaista mukavaa tekemistä.

Opiskelijoiden kommentteja lukuvuodesta:

PK:lle kannattaa tulla, koska oppii paljon Raamatusta ja Jumalasta. Pääsee syventämään omaa uskoaan. Raamatun lukeminen on nyt PK:n jälkeen ensimmäistä kertaa ikinä mielenkiintoista” -Iisakki

PK on hyvä tapa viettää välivuosi. Hyvä päivärytmi ja rentoa opiskelua. Ilmoittauduin PK:lle vuodeksi armeijan jälkeen, enkä ole sitä päätöstä koskaan katunut. Täällä on hyvä ryhmähenki.” -Lassi

Uusi lukuvuosi alkaa 29.8.2023

Nyt katseet ovat kääntyneet kohti uutta elokuun lopussa alkavaa lukuvuotta, uusia opiskelijoita ja uusia suunnitelmia! Vielä ehdit mukaan.

Teksti ja kuva: Hanna-Maria Orava-Niskala