Raamattuopiston toiminnanjohtaja: “Nyt on aika antaa ja vastaanottaa apua”

Lauri Vartiainen toimittaa jumalanpalvelus
SRO:n jumalanpalvelusten radiointi Kauniaisista jatkuu Radio Deissä ilman paikalle saapuvaa kirkkokansaa.

Suomen Raamattuopistossa on ryhdytty koronavirustilanteen edellyttämiin toimiin. Julistustyön johtaja Petri Kortelahti muistuttaa, että Jumalan armonvälineet toimivat myös poikkeusoloissa – “ja varsinkin niissä”.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti Suomen Raamattuopiston kansanopistolinjat ja lyhytkurssit keskeytetään ajalle 18.3-13.4.2020. Kansanopiston rehtori Marja-Kaarina Marttila, kertoo että opetus siirtyy näin ollen kuukaudeksi nettiin.

- Opettajat laativat verkkoon monipuolisia etätehtäviä pitkien linjojen opiskelijoille. Opiskelemme Raamattua, musiikin teoriaa ja suomen kieltä nyt verkossa. Tässä käytetään kaikkia nykytekniikan suomia tapoja kuten luentoja, Skypeä ja sosiaalista mediaa.

- Riskiryhmien suojelemiseksi lyhytkurssit on peruttu kokonaan. Toivomme, että 14.4.2020 voimme palata takaisin lähiopetukseen. Kehotamme kaikkia opiston ystäviä käymään verkkosivuillamme ja seuraamaan, sinne tulevaa materiaalia, Marttila toteaa.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen kiteyttää, että “olemme nyt historiallisessa maailmanlaajassa poikkeustilanteessa, jollaista ei useimpien suomalaisten elinaikana ole tapahtunut”.

- Kiireen ja markkinahumun hiljentyminen antaa meille samalla mahdollisuuden aivan erityiseen paastonaikaan: kaiken tarpeettoman pois jättämiseen, Kristuksen kärsimystiehen hiljentymiseen ja ajan antamiseen kaikkein lähimmille. Annetaan ja vastaanotetaan apua ja rohkaisua! Vartiainen kannustaa.

”Ehkä joku odottaa jo soittoasi”

Jumalanpalvelukset Raamattuopistolla toteutetaan toistaiseksi ainoastaan radiolähetyksin. Metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja kertoo, että Radio Dein kanssa on sovittu niin sanottujen studiojumalanpalvelusten lähettämisestä.

- Jumalanpalvelus toimitetaan alle 10 hengen ryhmällä ja lähetetään normaaliin tapaan suorana lähetyksenä niin Radio Dein kuin internetinkin kautta. Radiokuulijat voivat siis osallistua sunnuntain radiojumalanpalvelukseen normaaliin tapaan.

Raamattuopiston julistustyön johtaja Petri Kortelahti korostaa, että vaikka jumalanpalveluselämä toteutetaan jonkin aikaa poikkeuksellisin menetelmin, hengellinen elämä ei katkea.

- Kuten piispa Bo Giertz on todennut, armonvälineet ovat Jumalan ojennetut kädet, jotka sulkevat minut suojiinsa, tekevät minussa työtä, korjaavat kuntoon ja johdattavat minua. Tämä perustotuus pätee myös poikkeusoloissa – ja varsinkin niissä, Kortelahti rohkaisee.

Hän jatkaa, että Raamatun perustotuuksien äärelle on pääsy myös kotikaranteenissa.

- Avaamalla vain Kirjan kammiossamme tai kuuntelemalla esimerkiksi SRO:n messuja radiosta – tai seuraamalla muuta raamatunopetusta nettisivuiltamme. Edelleen on hyvä muistaa, että papit voivat toimittaa ehtoollista yksityisesti ainakin pyydettäessä

- Ehtoollista voidaan siis pyytää ja kehottaa pyytämään, jos ja kun sitä ei ole nyt messuissa saatavilla ja tarvetta ilmenee. Ja kristittyjen yhteyttä on helppo hoitaa nykyajan viestivälineistöllä, vaikkei fyysisesti samassa tilassa oltaisikaan. Ehkä joku odottaakin jo soittoasi? Ja rukouksen reitti on aina auki – vaikka puhelimen äärellä yhdessä hiljentyen, Kortelahti ehdottaa.

Tulot laskevat heti – lahjoituksia tarvitaan

Talousjohtaja Ilkka Hyövälti kertoo, että kansanopiston sulkeminen merkitsee kansanopiston saamien kurssimaksutulojen välitöntä vähenemistä. Voimaan astuva kokoontumiskielto aiheuttaa myös sen, ettei Kauniaisissa, Vuokatinrannassa eikä Kellonkartanossa vietetä jumalanpalveluksia, mikä tarkoittaa sitä, ettei kolehtia voida paikan päällä kerätä. Sama koskee myös muita Raamattuopiston järjestämiä tapahtumia seurakunnissa ympäri Suomen.

Poikkeusolot haastavat meitä kaikkia. Me osaltamme jatkamme työtämme kaikin mahdollisin tavoin. Työmme on yli 50-prosenttisesti vapaaehtoisen kannatuksen varassa. Nyt pyydämmekin rakkaat tukijamme, että voisitte auttaa meitä kanavoimalla tukeanne verkkosivuillamme ilmoitettujen maksukanavien kautta.

Näin voit tukea Raamattuopistoa haastavassa tilanteessa:

  • Verkkopankin kautta osoitteessa nettikolehti.fi
  • Soittamalla 0600-02650 (21,86 € + pvm)
  • MobilePay-lahjoituksena käyttämällä lyhytnumeroa 13542
  • Tekstiviestilahjoituksena lähettämällä tekstiviestin numeroon 16588. Kirjoita viestiin lahjoituksesi summa ja välilyönti SRO, eli joko 5 SRO, SRO, 10 SRO, 20 SRO tai 40 SRO.

Olemme tukenasi

Seurakunta on yhteisö, jossa kaikkien tehtävänä on kantaa toistensa kuormia ja iloita yhdessä iloitsevien kanssa. Julistustoimintamme työntekijät ovat valmiina tarjoamaan keskustelu- ja rukoustukea. Voit ottaa yhteyttä joko sähköisesti tai soittamalla.

Yhteystiedot löydät tästä linkistä: https://sro.fi/yhteystiedot/julistustoiminta