Suomen Raamattuopiston kevätjuhla ja todistusten jako

Todistukset jaettiin – rehtori: ”kiitos kärsivällisyydestä, rohkeudesta ja kestävyydestä”

Rehtori Marja-Kaarina Marttila totesi todistustenjakotilaisuuden puheessaan, että nyt on maailman synkistä tapahtumista huolimatta ilon aika.

Opintolinjojen opiskelijat saivat todistuksensa Raamattuopiston kirkkosalissa 3.6.

Marja-Kaarina Marttila iloitsi puheessaan siitä, että koronarajoitukset ovat tällä erää ohi, ja päätöstilaisuus oli mahdollista viettää perinteiseen tapaan.

- Kiitos taivaalliselle Isälle, että saamme näin kokoontua juhlaan, eikä tarvitse etänä lähettää ohjelmaa ja todistuksia postissa.

- Olemme tällä viikolla jo viettäneet pihalla kevätkarkelot, joissa kuulimme maahanmuuttajalinjan opiskelijoiden laulaman iranilaisen kevätlaulun, karkeloimme katrillin tahtiin ja kuulimme musalinjan bändien soittoa, Marttila kertoi.

Asiakaspalveluvastaava Annika Haukkasalo vastaanottaa kukkakimpun
Rehtori Marja-Kaarina Marttila ojentaa kukkakimpun uusiin tehtäviin siirtvälle asiakaspalveluvastaava Annika Haukkasalolle kiitoksena hyvästä työstä. Kuva: Minni Ahola.
Maahanmuuttajalinja laulaa opiston pihalla
Kaksi maahanmuuttajalinjalaista laulaa opiston pihalla.
Opiskelijat ja henkilökunta tanssivat ringissä opiston pihalla
Kevätjuhla alkoi riemulla ja tanssilla. Kuva: Inkeri Jussila
Musalinja soittaa opiston pihalla.
Musalinja soitti tunnelmallista musiikkia kaikille osallistujille. Kuva: Inkeri Jussila.

Korona ja sota ovat synkentäneet maisemaa vuonna 2022. Marttila kyseli, mihin olemme menossa ja mistä löydämme rohkeuden elää.

- Rukoilemme Jumalalta apua, ehkä huudammekin hänen nimeään avuksi kuten sana kehottaa, mutta joskus meillä saattaa mennä ohi hänen hiljainen äänensä sanassa, Marttila sanoi.

Hän viittasi Vanhaan testamenttiin, jossa profeetta Elia saa kohdata Jumalan – ei rajuilmassa vaan hiljaisessa tuulen hyminässä.

- Elia oli esikuva Jeesuksesta, josta sana kertoo meille, että kaiken ihmisvilinän ja jatkuvan apua etsivien virran keskellä, hän aamuisin vetäytyi yksinäisyyteen rukoilemaan. Jeesuskin tarvitsi hiljaisuutta. Toivon, että olet täällä Raamattuopistossa saanut kuulla myös hiljaisuutta ja Raamatun sanassa Jumalan puhetta sinulle. Ehkä olet saanut rohkaisua, toivoa tai myös nuhdetta tai muistutusta.

- Raamatun avatessasi voit sanoa kuten pikkupoika Samuel sanoi: puhu Herra palvelijasi kuulee ja sitten kuunnella Herran hiljaista ääntä Elian tapaan, Marttila evästi.

Hän jatkoi, että opiskelu Raamattuopistolla on Jumalan valtakunnan työtä.

- Kiitos uskollisuudestanne tässä työssä. Kiitos työstä

ja uurastuksesta yhteisen näyn ohjaamina. Kiitos kärsivällisyydestä, rohkeudesta ja kestävyydestä.

rehtori-marja-kaarina-marttila-jakaa-todistuksia

Marttila painotti, että vaikka Raamattuopiston linjan todistus ei ole tutkintotodistus, se on m

onella tapaa merkittävä.

- Se on ennen kaikkea sinulle itsellesi merkkipaalu. Olet päässyt tavoitteeseen ja opiskellut linjan tavoitteiden mukaisesti. On aina arvokasta viedä asia päätökseen ja nyt saat siitä todistuksen.

- Toiseksi kansanopiston pitkän linjan käyminen tuo sinulle kuusi pistettä yhteishaussa ha

kiessasi toisen asteen opintoihin esim. ammatilliseen koulutukseen tai lukioon, kun peruskoulun suorittamisesta on kulunut yli kaksi vuotta, Marttila lisäsi.

Hän jatkoi, että Raamattuopisto on tammikuussa liittynyt Koskeen eli kansalliseen

opintorekisteritietokantaan.

- Kristittynä Suomessa -linjan opiskelijoiden suoritukset kirjataan nyt alkuvaiheessa KOSKI-palveluun ja myöhemmin muidenkin linjojen. Siksi tämä todistustenjako on historiallinen.