Musiikkilinja auttoi musiikin ammattiopintoihin pääsyssä

Moni pääsi opiskelemaan musiikkia ammatikseen Musiikkilinjalla vietetyn vuoden jälkeen. Eerika ja Jasmin kertovat, miten opiskelu Raamattuopistossa antoi valmiuksia pääsykokeissa pärjäämiseen.

Eerika Vaaka

Eerika: ”Musalinjan opettajat pitivät huolen siitä, että saimme riittävästi tukea tavoitteidemme saavuttamiseksi. Minun tavoitteeni kevään pääsykokeita varten oli prepata musiikin teoriaa ja solfaa, sekä keskittyä laulutekniikan hiomiseen.  Sain musalinjalla laadukasta opetusta, johon sisältyi viikon aikana useampi teoriatunti, solfatunti ja laulutunti, sekä hurjasti tsemppaavaa meininkiä! Koen että sain keskittyä riittävästi asioihin joissa halusin kehittyä vuoden aikana. Kevään pääsykokeet menivät hyvin ja sain useammasta koulusta hyväksyvän vastauksen. Uskallan väittää, että musalinjalla voi treenata tavoitteellisesti, vaikka siellä on myös super hauskaa!”

Jasmin Neliö

Jasmin: ”Musiikkilinja Plus vahvisti ajatuksiani siitä, että haluan suunnata musiikkialalle. Löysin uuden tavan ilmaista itseäni ja käsitellä asioita laulujen avulla. Omien biisien tunneilla rohkaistuin soittamaan laulujani Mikolle (musiikkilinjan vetäjä) ja opiskelukavereilleni, ja sain parannusehdotusten lisäksi paljon kannustavia kommentteja, jotka motivoivat jatkamaan laulujen tekemistä. Haluan syventää vielä osaamistani biisintekijänä, joten hain Kokkolan konservatoriolle musiikintekijälinjalle. Pääsin kouluun musalinjan aikana tekemilläni biiseillä. Menisin koska vain musalinjalle uudestaan, ja suosittelen sitä ihan kaikille, joita vähänkään musa kiinnostaa.”